Vloer egaliseren

Laatste update: 8 september 2016

Voordat u een nieuwe vloer gaat leggen in uw woning is het verstandig de ondervloer eerst vlak te maken, de vloer egaliseren dus.

Overigens is elke ondergrond vlak te maken, vanzelfsprekend bewerken wij elk materiaal op een andere manier, zo is het egaliseren van een betonvloer echt een vak apart.

Egaliseren als ondergrond

De reden dat egaliseren belangrijk is, is uiteraard dat de de uiteindelijke “vloerbedekking” er mooi en recht op komt te liggen.

Een strak geëgaliseerde ondervloer is een must voor een mooi eindresultaat, onafhankelijk van uw uiteindelijke definitieve keuze.

Prijs vloer egaliseren

Een betonvloer egaliseren kunnen onze vloeren leggers tegen zeer scherpe vloer egaliseren kosten uitvoeren per m2.

Onze vloerenleggers zijn gespecialiseerd in het voorbereiden en leggen van verschillende vloeren. Bovendien bieden wij zeer scherpe prijzen aan.

Wat zijn de gemiddelde kosten van het uitvlakken van een vloer per m2? We zullen u hier een overzicht van geven:

  • Egaliseren tot 2 mm laagdikte – 5,50 euro per m2vloer egaliseren kosten
  • Egaliseren tot 4 mm laagdikte – 10,- euro per m2
  • Dikkere lagen zijn op aanvraag!

Als u nu exact de kosten wilt weten van het egaliseren van uw vloer in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, of badkamer kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

Door het aanvragen van een offerte kunt u onze prijsindicatie vergelijken met die van andere vloerenleggers en op deze manier bespaart u flink op de kosten.

Meer soorten vloeren

Als we het hebben over een parketvloer, dan denken de sommige mensen nog steeds aan visgraat en een taps gelegde vloer.

Maar er is tegenwoordig zoveel meer…

Parket is een verzamelnaam voor vele soorten hardhouten vloeren en omvat alle mogelijke variaties qua kleuren en dessin.

We zullen de meest gekozen vloeren in een woning is op een rijtje zetten:

Vloer egaliseren echt nodig

Toch heeft de tijd ook met de parket vloeren niet stil gestaan en komen er steeds meer soorten parket op de markt. Neem maar de stoere houten vloeren. Wij hebben voldoende voorbeelden om u een goed beeld te geven van uw mogelijkheden.

Visgraat parket is een van de meest voorkomende houten vloerbedekking in deze soorten. Het visgraat motief /patroon wordt volledig vast gelijmd aan de ondergrond met een speciale lijm.

Geëgaliseerde ondervloer

U begrijpt dus het belang van een goed geëgaliseerde ondervloer. Is deze ongelijk en niet waterpas, valt alles wat er op gelegd wordt …. tegen.

Dus met een strak geëgaliseerde ondervloer is het eindresultaat werkelijk fantastisch en staat prachtig in een ultra modern penthouse maar in een monumentaal pand misstaat het zeker ook niet!

Wij kunnen de vloer egaliseren zodat elke vloerbedekking er strak in ligt.

Egaliseren voor de parketvloeregaline aanbrengen

De parketvloer is fraai, duurzaam en geeft nog steeds een warme uitstraling aan uw interieur.

Voor de mooiste parketvloeren en het leggen ervan kunt u de Vloer-Gigant inschakelen.

Heel simpel door geheel vrijblijvend het offerte formulier in te vullen, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op en krijgt u de parket vloer waar u van droomt.

Bent u nieuwsgierig welke tarieven wij hanteren voor een vloer egaliseren? Vul geheel vrijblijvend ons offerte formulier in en ontdek onze tarieven.

Hoe gaat het egaliseren in zijn werk?

Hoe wordt een vloer zoals een gestorte zandcementdekvloer vlak gemaakt? Dit gaan wij u uitleggen:

  • Egaliseren vloer: Controleert eerst de onder liggende vloer op los zittende delen, vet en stof. Met een primer een voorstrijk middel behandeld u de ondergrond voor een goede hechting en een niet al te harde zuiging van de egaline.
  • Het is verstandig eerst grote gaten te dichten die dieper zijn dan 5 mm bij het egaliseren vloer. Doe dit met zand cement een op een.
  • Kieren of gleuven kunt u beter even af kitten van te voren aangezien het aanbrengen van de egaline erg dun wordt gedaan.

Aanmaken egalisatie mortel

Met een metselkuip en mixer u de egalisatie gaan mengen. Voeg eerst 70 % van het totaal te gebruiken water in de kuip.

Hierna gooit u heel rustig de egalisatie mortel in de kuip en laat deze even rustig wegzakken.Tijdens het mixen gooit u het resterende water erbij.

Blijven mixen tot de egalisatie mortel geheel klont vrij is. Nu kun u de mortel 15 minuten verwerken voordat deze gaat indrogen.

Bij het egaliseren van de vloer is het handig om met z’n tweeën te zijn. Een verwerkt de egalisatie mortel op de vloer, de ander kan dan continue de mortel aanmaken en mixen.

Dit geld dan wel over groter operavlaktes dan 10 m2. Op deze manier zult u een egale vloer krijgen zonder aanzetten.

Egaliseren vloer gieten en smeren

Zodra de egalisatie mortel klont vrij is, kunt u het gieten in banen over de ondergrond. Bij een groter oppervlakte is het beter als het egaliseren van de vloer met 2 man word gedaan of u kunt de ruimtes verdelen en de egaline aan helen op de andere stukken.

De egalisatiemortel verdeelt u met een spaan over de ondergrond met een vloeiende beweging. Zorg er voor dat wand hoeken goed zijn gevuld met egalisatiemortel.

Omdat deze mortel van zelf waterpas vloeit hoeft u er nog weinig aan te doen.

Egaliseren vloeren kosten

Onze vloeren leggers zijn allemaal in het bezit van de juiste diploma’s en weten dan ook precies hoe zij te werk moeten gaan met het egaliseren vloer.

De vloer is hierna egaal en weer spiegel glad. De prijzen van van het egaliseren van u vloer kunt u geheel vrijblijvend aanvragen aan de rechterkant van deze pagina.

Wij zullen u binnen 2 dagen de m2 prijzen door geven met een leuke extra korting!

Bespaar op het egaliseren van uw vloer!laagste prijs

Een offerte voor het egaliseren van een vloer is bij de vloer expert zo aangevraagd.

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan en wij zullen binnen 2 werkdagen proberen om inzichtelijk te krijgen wat de kosten voor het egaliseren precies zullen zijn.

Vloer egaliseren
3.63 (72.68%) 82 votes