Vloerverwarming en pvc vloer combineren

Een duurzame optie voor comfortabel en luxe wonen

De installatie van een vloerverwarming en pvc vloer gaat uitstekend samen. Maar wat maakt dat een PVC vloer zo goed combineert met een vloerverwarmingssysteem? Ten eerste zijn PVC vloeren relatief dun, waardoor ze uitstekend de warmte kunnen geleiden. Ze laten snel de warmte door en zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld. Doordat u uw huis op deze manier veel efficiënter kunt verwarmen, behaalt u maximaal rendement en geniet u van lagere energiekosten en een comfortabele temperatuur in huis.

Bovendien zijn PVC vloeren eenvoudig schoon te maken en hebben ze een slijtvaste laag. Met een vloerverwarming en pvc vloer geniet u dus niet alleen van een comfortabele warme vloer, maar bent u ook zeker van een praktische duurzame vloer die lang meegaat en in goede conditie blijft.

Bij Vloer-Gigant kunt u terecht voor een vakkundige installatie van uw nieuwe vloerverwarming en PVC vloer. Bij ons bent u verzekerd van betaalbare diensten en heeft u de mogelijkheid om prijzen te vergelijken, waardoor u tot wel 40% kunt besparen op professionele vloerenleggers en installateurs. Wilt u uw vloerverwarming en pvc vloer combineren? Dan kunnen wij uw nieuwe pvc vloer en vloerverwarming in één keer installeren.

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is een populaire keuze vanwege het comfort die het biedt, en de efficiënte manier van verwarmen. Vaak vragen huiseigenaren die overwegen te investeren in vloerverwarming zich af: vloerverwarming welke vloer is het meest geschikt?Bij het kiezen van de juiste vloer voor vloerverwarming, zijn PVC, vinyl en gietvloeren de beste opties.

vloerverwarming en pvc laten leggen
Vloerverwarming voor het pvc leggen

Wat maakt deze vloeren zo geschikt voor vloerverwarming?

 • Minimale dikte

Ten eerste is de dikte van de vloer een belangrijke factor bij vloerverwarming. Dunne vloeren zijn ideaal omdat ze de warmte snel kunnen doorlaten naar het oppervlak, waardoor de ruimte snel en gelijkmatig wordt verwarmd. Zowel PVC vloeren als vinylvloeren en gietvloeren zijn van zichzelf vrij dun, waardoor ze uitstekende keuzes zijn voor vloerverwarmingssystemen.

 • Warmtegeleiding

Daarnaast zijn zowel PVC vloeren als gietvloeren uitstekende warmtegeleiders. Dit betekent dat ze de warmte efficiënt verspreiden over het vloeroppervlak, waardoor er geen warmteverlies optreedt. Dit maakt de energie-efficiëntie van het vloerverwarmingssysteem optimaal, waardoor uw energiekosten omlaag gaan en u geniet van een aangenamere leefomgeving.

Waarom kiezen voor PVC?

Waarom huiseigenaren vaak kiezen voor PVC vloeren is vanwege het feit dat ze een uitstekende combinatie van eigenschappen bieden die perfect zijn voor vloerverwarming. PVC is een materiaal dat niet alleen dun en flexibel is, maar ook warmte goed geleidt. Bovendien is PVC duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in vele stijlen en kleuren, waardoor het een veelzijdige en praktische optie is voor een nieuwe vloer in inclusief vloerverwarming.

Twijfelt u nog over vloerverwarming welke vloer? Hieronder hebben we de verschillende afwegingen die u kunt maken PVC vloeren vergeleken met vinyl vloeren en gietvloeren (in relatie tot vloerverwarming)

 • Warmtegeleiding PVC en gietvloeren hebben van zichzelf over het algemeen een betere warmtegeleiding dan vinyl vloeren. Dit zorgt voor  een snellere en gelijkmatigere opwarming van de ruimte.
 • Flexibiliteit en dikte PVC en vinyl vloeren zijn over het algemeen dunner en flexibeler dan gietvloeren, waardoor ze beter geschikt zijn voor installatie boven vloerverwarmingssystemen.
 • Duurzaamheid Gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid en slijtvastheid, maar PVC vloeren kunnen vergelijkbare eigenschappen bieden, vooral als ze van hoogwaardige materialen zijn gemaakt. Vinyl vloeren kunnen iets minder slijtvast zijn in vergelijking met PVC en gietvloeren.
 • Installatiegemak PVC en vinyl vloeren zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren dan gietvloeren, wat zorgt voor lagere installatiekosten en minder installatietijd.

De keuze is dus aan u: welke factoren vindt u het belangrijkst bij het kiezen van een nieuwe vloer voor vloerverwarming? Mocht u nog twijfelen, dan denkt onze vloerenspecialist graag met u mee! Neem gerust telefonisch contact op met Vloer-Gigant voor professioneel advies over de meest geschikte nieuwe vloer voor uw woning.

Kosten vloerverwarming en pvc vloer

PVC vloer inclusief leggen:

Gemiddeld kost een nieuwe PVC vloer inclusief leggen €25,- tot aan €40,-.

Vloerverwarming:

De kosten voor vloerverwarming liggen tussen de €30,- tot €75,- per vierkante meter (exclusief btw en installatie), afhankelijk van het type vloerverwarmingssysteem dat wordt gekozen.

Hoe worden de kosten vloerverwarming en pvc vloer bepaald?

De kosten voor vloerverwarming en PVC vloer worden bepaald op basis van allerlei factoren, zoals:

 • Vloeroppervlak: De totale oppervlakte waar de vloerverwarming wordt geplaatst en het vloeroppervlak dat wordt bedekt door PVC vloer heeft een directe invloed op de totale kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • Type vloerverwarmingssysteem: Het type vloerverwarmingssysteem dat wordt gekozen, zoals elektrische vloerverwarming of een watergedragen systeem, (het aanleggen slangen via de CV ketel) kan de kosten beïnvloeden. Elektrische systemen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf, terwijl watergedragen systemen vaak hogere investeringskosten hebben.
 • Kosten voor installatie: Naast de kosten van de materialen zelf, moeten ook de installatiekosten worden meegerekend. Denk aan de kosten voor het inhuren van professionals voor de installatie van zowel de vloerverwarming als de PVC vloer.

Besparen op een vloerenlegger? Vraag hier vrijblijvend een offerte op en ontdek onze scherpe prijzen voor de installatie van uw nieuwe vloerverwarming en pvc vloer!

 

Voordelen vloerverwarming en pvc vloer combineren

Een vloerverwarming combineren met een pvc vloer biedt diverse aantrekkelijke voordelen:

 1. Perfecte warmtegeleiding: PVC vloeren staan bekend om hun uitstekende warmtegeleidende eigenschappen. Dit betekent dat ze de warmte gelijkmatig over de vloer verspreiden, waardoor u geniet van een aangenaam en stabiel klimaat in huis. Bovendien helpt deze gelijkmatige verwarming om energie te besparen, omdat het vloerverwarmingssysteem veel efficiënter kan werken.
 2. Meer comfort: Met vloerverwarming en een PVC vloer kunt u genieten van meer luxe en comfort in huis. Geen koude voeten meer op kille ochtenden, maar een constante en aangename temperatuur die door de hele ruimte wordt verspreid.
 3. PVC vloer voelt nooit koud aan: Een extra voordeel van PVC vloeren is dat ze, zelfs wanneer de vloerverwarming niet aan staat, niet echt koud aanvoelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gietvloer die wel erg kil aan kan voelen zonder vloerverwarming. PVC vloeren voelen zacht aan en hebben enigszins verende eigenschappen wat zorgt voor een comfortabele loopervaring.
 4. Dun en flexibel: PVC vloeren zijn dun en flexibel, waardoor ze perfect geschikt zijn voor installatie boven vloerverwarmingssystemen. Doordat ze zo dun zijn hinderen ze de warmteoverdracht niet, met als gevolg da het vloerverwarmingssysteem heel efficiënt werkt. Bovendien maakt de flexibiliteit van PVC vloeren het installatieproces een stuk gemakkelijker!
 5. Duurzaamheid en onderhoudsgemak: PVC vloeren zijn van zichzelf duurzaam en slijtvast, waardoor ze lang meegaan, zelfs in ruimtes die veel worden belopen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken, wat betekent dat u minder tijd en moeite hoeft te besteden aan onderhoud.
 6. Zeer geschikte optie voor badkamers of keukens want PVC vloeren zijn van nature waterbestendig, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en wasruimtes. In tegenstelling tot sommige andere vloermaterialen zullen PVC vloeren niet kromtrekken, uitzetten of beschadigd raken als ze regelmatig in contact komen met vocht, waardoor ze een duurzame en praktische keuze zijn voor in vochtige ruimtes.
 7. Meer ruimte in huis: Als u kiest voor elektrische vloerverwarming en pvc vloer, heeft u als extra voordeel dat u geen zichtbare radiatoren of verwarmingselementen meer in huis heeft. Deze systemen bestaan uit dunne verwarmingsmatten die onder de vloer worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in huis en kunt u genieten van een strakker en ruimtelijker interieur.

Vloerverwarming en pvc vloer onderhoud

Het onderhoud van zowel uw vloerverwarming als van de PVC vloer is van groot belang om de levensduur te verlengen en uw vloer en verwarming in goede conditie te houden. PVC vloeren zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden vanwege hun duurzame en vuilafstotende eigenschappen. De meeste PVC vloeren zijn voorzien van een beschermende laag die vuil en vlekken afstoot, waardoor ze eenvoudig schoon te maken zijn. Het regelmatig vegen of stofzuigen van de vloer, samen met het gebruik van een mild reinigingsmiddel en warm water voor het verwijderen van vlekken, houdt uw PVC vloer in topconditie.

Onderhoud van uw vloerverwarming

Wat betreft het onderhoud voor uw vloerverwarming, is het belangrijk om regelmatig de temperatuurinstellingen te controleren om ervoor te zorgen dat deze naar wens is ingesteld en stabiel en betrouwbaar blijft. Houd de vloeroppervlakken vrij van obstakels en vuil voor optimale warmteoverdracht zodat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld. Jaarlijks onderhoud door een professionele monteur raden wij aan om de werking van het systeem te controleren, de verwarmingsbuizen of matten te reinigen en eventuele lekkages of beschadigingen aan uw vloerverwarmingssysteem op tijd te herkennen en aan te pakken.

 

Installatie van uw vloerverwarming en pvc vloer

De installatie van een vloerverwarming en een PVC vloer vraagt om een zorgvuldige planning en uitvoering door een ervaren vakman. Hieronder ziet u de stappen die de vloerenleggers en installateurs aanhouden.

Vloerverwarmingsinstallatie

 .

Vloerverwarming en pvc vloer installeren door Vloer-Gigant

 1. Voorbereiding

  De vakman begint met het inspecteren van de ruimte en zorgt ervoor dat de ondervloer geschikt is voor installatie van vloerverwarming. Eventuele oneffenheden worden egaal gemaakt en eventueel wordt de juiste isolatie ook aangebracht om warmteverlies tegen te gaan.

 2. Plaatsing van de verwarmingsbuizen/verwarmingsmat

  Afhankelijk van het gekozen type vloerverwarmingssysteem worden de verwarmingsbuizen of verwarmingsmatten op de juiste afstand van elkaar gelegd en bevestigd aan de ondervloer. Dit moet gebeuren volgens een zorgvuldig berekend patroon om zeker te zijn van een gelijkmatige warmteverdeling.

 3. Aansluiting op het verwarmingssysteem

  De verwarmingsbuizen of verwarmingsmatten worden vervolgens aangesloten op het vloerverwarmingssysteem, dit kan een warmtepomp, boiler of CV ketel zijn. De installateur zorgt ervoor dat alle verbindingen helemaal veilig en volledig waterdicht zijn.

 4. Testen van het systeem

  Na installatie wordt het vloerverwarmingssysteem zorgvuldig getest om ervoor te zorgen dat het goed functioneert en dat er geen lekken of andere problemen zijn.

 5. Voorbereiding vloer leggen

  Nadat de vloerverwarming is geïnstalleerd en vooraf is getest, begint de vakman met de voorbereiding van de ondervloer die nodig is voor de installatie van de klick PVC vloer. Deze geschikte ondervloer wordt gelegd om de warmte gelijkmatig te verdelen en om bescherming te bieden tegen vocht. Bij plak PVC is er vaak geen ondervloer nodig.

 6. Plaatsing van de PVC vloer

  Afhankelijk van het type PVC vloer dat is gekozen (klik, plak, tegels, visgraat, stroken), wordt de vloer op de juiste manier geïnstalleerd door onze vloerenlegger. Bij klik-PVC worden de panelen in elkaar geklikt, en bij plak-PVC de panelen rechtstreeks op de ondervloer gelijmd.

 7. Afwerking

  Nadat de PVC vloer is geïnstalleerd, worden eventuele randen afgewerkt en worden er ook nog overgangsprofielen geplaatst indien nodig. De vakman controleert nogmaals de kwaliteit van de installatie en zorgt ervoor dat de vloer volledig vlak en stevig is.

Wat u moet weten over de ondervloer

Een geschikte ondervloer is belangrijk voor de installatie van zowel vloerverwarming als een PVC (klick) vloer. De ondervloer kunt u zien als basis voor de vloerbedekking en heeft verschillende functies. Denk aan het egaliseren van de ondergrond, het bieden van isolatie en het gelijkmatig verdelen van de warmte van het vloerverwarmingssysteem.

Een goede ondervloer voor vloerverwarming moet voldoende warmtegeleiding mogelijk maken, zodat de warmte gelijkmatig door de vloer kan worden verdeeld. Daarnaast moet de ondervloer ook isolerend genoeg zijn om warmteverlies naar beneden te verminderen en de energie-efficiëntie van het vloerverwarmingssysteem te verbeteren.

Bij de installatie van een PVC vloer is het belangrijk dat de ondervloer stabiel en vlak is, zodat de PVC vloer gelijkmatig kan worden gelegd en er geen ongewenste oneffenheden ontstaan. Daarnaast kan een geschikte ondervloer helpen bij het verminderen van loopgeluiden en het verbeteren van het comfort van de vloer.

Het verschil tussen click- PVC en plak PVC

Vaak twijfelen huiseigenaren over click of plak-PVC. Hieronder leggen we het verschil voor u uit met betrekking tot vloerverwarming:

Plak-PVC vloeren

Plak-PVC vloeren zijn wat dunner omdat er geen extra ruimte nodig is voor een klikverbindingssysteem. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor directe installatie bovenop de ondervloer met direct daaronder het vloerverwarmingssysteem. Het dunne profiel zorgt ervoor dat de warmte snel en efficiënt door de vloer wordt verdeeld, waardoor de ruimte snel opwarmt. Dit maakt plak-PVC vloeren een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snelle opwarming en een energiezuinig vloerverwarmingssysteem.

PVC-visgraat-plak-variant

Click-PVC vloeren

Click-PVC vloeren hebben over het algemeen een iets dikker profiel vanwege het klikverbindingssysteem. Hoewel dit verschil zeker niet significant is, kan het iets langer duren voordat de warmte door de vloer wordt geleid in vergelijking met plak-PVC vloeren. Het klikverbindingssysteem kan een kleine isolerende laag vormen tussen de vloer en de vloerverwarming, waardoor de warmteoverdracht iets wordt vertraagd. Dit betekent dat click-PVC vloeren mogelijk iets langer nodig hebben om de gewenste temperatuur te bereiken in vergelijking met plak-PVC vloeren. Voordeel van click-PVC is dat deze systemen makkelijk zelf zijn te leggen door het handige klicksysteem.

Verschillende stijlen PVC-vloeren

Naast dat u een keuze maakt tussen klik- en plak-PVC vloeren, zijn er ook verschillende stijlen beschikbaar om uit te kiezen voor uw vloerverwarming en pvc vloer -combinatie. De meest populaire stijlen voor PVC vloeren zijn:

Tegels
PVC tegelvloeren bootsen de uitstraling van authentieke tegels na en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en patronen. Deze tegels kunnen worden geïnstalleerd met behulp van een klik- of plakmethode. Ze zijn onderhoudsvriendelijk in vergelijking met een echte tegelvloer en zorgen wel voor dezelfde uitstraling.

PVC visgraatvloeren
PVC visgraatvloeren zijn enorm populair. Deze voeren zijn geïnspireerd op de klassieke visgraatpatronen en bieden een elegante en stijlvolle uitstraling. Visgraatvloeren worden geïnstalleerd in een visgraatpatroon, waarbij de planken onder een hoek van 45 graden worden geplaatst. Dit zorgt voor een stijlvol en verfijnd effect.

Stroken PVC
Strokenvloeren zijn verkrijgbaar in lange, smalle stroken die de uitstraling van traditioneel houten planken nabootsen. Deze stroken zijn beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes. U kunt daarom kiezen voor een look die past bij uw wensen en de stijl van uw huis.

Wat maakt vloerverwarming en pvc vloer een duurzame keuze?

Wist u dat een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming niet alleen comfortabel en stijlvol is, maar ook duurzaam? Deze combi is een duurzame keuze om verschillende redenen. Ten eerste is PVC een recyclebaar materiaal, wat betekent dat het na gebruik kan worden hergebruikt of gerecycled, dit vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Daarnaast biedt vloerverwarming een energie-efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, waarbij lagere temperaturen worden gebruikt in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit resulteert in verminderd energieverbruik en lagere energiekosten. Bovendien kan de warmte die gelijkmatig wordt verspreid door de vloer zorgen voor een comfortabelere leefomgeving met minder behoefte aan extra verwarming, wat de algehele energie-efficiëntie nog meer verbetert en uw energieverbruik verlaagt.

Over het algemeen gaan PVC vloeren 15 tot wel 30 jaar mee. Door te kiezen voor vloerverwarming en pvc vloer kunt u ook profiteren van een langere levensduur van de vloer, aangezien de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en temperatuurschommelingen worden verminderd. Dit beperkt ook slijtage aan de vloer.  Bovendien kan het laten isoleren van uw PVC vloer in combinatie met vloerverwarming helpen om de algehele energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Niet alleen warmteverlies wordt dan verminderd maar u heeft ook minder vaak de behoefte aan constante verwarming omdat de temperatuur in huis stabiel blijft. Doordat u uw energieverbruik omlaag brengt en kiest voor een duurzame recycleerbare vloer investeert u in een duurzame levensstijl waardoor u het milieu minder belast en uw klimaatimpact verkleint.

Opstookprotocol vloerverwarming pvc

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met temperatuurverschillen om schade aan de PVC-vloer te voorkomen, vooral als u vloerverwarming hebt. Hier is een opstartprotocol om mogelijke schade te voorkomen en te beperken:

Zorg voor langzame opwarming
Begin met het geleidelijk opwarmen van de vloer. Verhoog de temperatuur van de vloerverwarming niet te snel, vooral niet bij het opstarten nadat u de verwarming voor een langere tijd niet heeft gebruikt. Verhoog de temperatuur geleidelijk over een periode van enkele dagen.

Houd een constante temperatuur aan
Zodra de vloerverwarming op de gewenste temperatuur is, probeer deze dan zo constant mogelijk te houden. Grote schommelingen in temperatuur kunnen op lange termijn schadelijk zijn voor PVC-vloeren.

Gebruik een thermostaat
Installeer een thermostaat die de temperatuur van de vloer kan regelen en deze binnen een bepaald bereik kan houden. U houdt dan het overzicht en dit helpt bij het voorkomen van ongewenste temperatuurpieken.

Zorg voor goede isolatie
Zorg ervoor dat de isolatie van uw vloer ook optimaal is, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en er geen zogeheten ‘hot spots’ ontstaan die de PVC-vloer kunnen beschadigen.

Voorkom direct contact met warmtebronnen
Plaats geen objecten op de vloer die de warmte van de vloerverwarming kunnen tegenhouden of isoleren. Dit kan lokale oververhitting veroorzaken en de PVC-vloer mogelijk beschadigen.

Monitor de vochtigheid
PVC-vloeren kunnen gevoelig zijn voor vocht. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer binnen het aanbevolen bereik blijft. Dit helpt om kromtrekken of andere vochtschade te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Ja, vloerverwarming en een PVC-vloer kunnen over de meeste bestaande vloeren worden geïnstalleerd, maar het is belangrijk om te zorgen voor een stabiele, egale/vlakke ondergrond.

Na installatie van de vloerverwarming en PVC-vloer moet u meestal wachten tot de lijm volledig is uitgehard voordat u de vloerverwarming aanzet. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 24 tot 48 uur te wachten met het aanzetten van de vloerverwarming als u deze gelijktijdig met de PVC vloer laat plaatsen.

De levensduur van zowel de vloerverwarming als de PVC-vloer hangt af van de kwaliteit van de installatie, het onderhoud en het gebruik. Over het algemeen kunnen vloerverwarmingssystemen die goed geïnstalleerd zijn en hoogwaardige PVC-vloeren vele jaren meegaan, vaak tientallen jaren.

Hoewel vloerverwarming en een PVC-vloer veel voordelen bieden, zijn er ook enkele (mogelijke) nadelen om in gedachten te houden. Ten eerste zijn er de investeringskosten voor installatie, waar u wel maar net het budget voor moet hebben. Verder kunnen sommige PVC-vloeren gevoelig zijn voor schade door te hoge temperaturen of temperatuurschommelingen. Dit kan voorkomen worden door een geschikte ondervloer te gebruiken, een constante temperatuur te handhaven in de ruimte en ervoor te zorgen dat de vloer niet direct wordt blootgesteld aan de verwarming.

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring