Ervaar het ultieme wooncomfort met onze naadloze combinatie van vloerverwarming en hoogwaardige gietvloeren! Wij vrezen goedkoop vloerwarming en kunnen dit direct combineren met een nieuwe gietvloer naar keuze. Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Een duurzame optie voor comfortabel en luxe wonen

De installatie van een vloerverwarming en pvc vloer gaat uitstekend samen. Maar wat maakt dat een PVC vloer zo goed combineert met een vloerverwarmingssysteem?

 1. PVC vloeren zijnrelatief dun, waardoor ze uitstekend de warmte kunnen geleiden. Ze laten snel de warmte door en zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld. Doordat u uw huis op deze manier veel efficiënter kunt verwarmen, behaalt u maximaal rendement en geniet u van lagere energiekosten en een comfortabele temperatuur in huis.
 2. Bovendien zijn PVC vloeren eenvoudig schoon te maken en hebben ze een slijtvaste laag. Met een vloerverwarming en pvc vloer geniet u dus niet alleen van een comfortabele warme vloer, maar bent u ook zeker van een praktische duurzame vloer die lang meegaat en in goede conditie blijft.

Bij Vloer Gigant kunt u terecht voor een vakkundige installatie van uw nieuwe vloerverwarming en PVC vloer. Bij ons bent u verzekerd van betaalbare diensten en heeft u de mogelijkheid om prijzen te vergelijken, waardoor u tot wel 40% kunt besparen op professionele vloerenleggers en installateurs. Wilt u uw vloerverwarming en pvc vloer combineren? Dan kunnen wij uw nieuwe pvc vloer en vloerverwarming in één keer installeren.

Verschillende stijlen PVC-vloeren

Naast dat u een keuze maakt tussen klik- en plak-PVC vloeren, zijn er ook verschillende stijlen beschikbaar om uit te kiezen voor uw vloerverwarming en pvc vloer -combinatie. De meest populaire stijlen voor PVC vloeren zijn:

Tegels
PVC tegelvloeren bootsen de uitstraling van authentieke tegels na en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en patronen. Deze tegels kunnen worden geïnstalleerd met behulp van een klik- of plakmethode. Ze zijn onderhoudsvriendelijk in vergelijking met een echte tegelvloer en zorgen wel voor dezelfde uitstraling.

PVC visgraatvloeren
PVC visgraatvloeren zijn enorm populair. Deze voeren zijn geïnspireerd op de klassieke visgraatpatronen en bieden een elegante en stijlvolle uitstraling. Visgraatvloeren worden geïnstalleerd in een visgraatpatroon, waarbij de planken onder een hoek van 45 graden worden geplaatst. Dit zorgt voor een stijlvol en verfijnd effect.

Stroken PVC
Strokenvloeren zijn verkrijgbaar in lange, smalle stroken die de uitstraling van traditioneel houten planken nabootsen. Deze stroken zijn beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes. U kunt daarom kiezen voor een look die past bij uw wensen en de stijl van uw huis.

Kosten vloerverwarming en pvc vloer

PVC vloer inclusief leggen:

Gemiddeld kost een nieuwe PVC vloer inclusief leggen €25,- tot aan €40,-.

Vloerverwarming:

De kosten voor vloerverwarming liggen tussen de €30,- tot €75,- per vierkante meter (exclusief btw en installatie), afhankelijk van het type vloerverwarmingssysteem dat wordt gekozen.

Hoe worden de kosten vloerverwarming en pvc vloer bepaald?

De kosten voor vloerverwarming en PVC vloer worden bepaald op basis van allerlei factoren, zoals:

 • Vloeroppervlak: De totale oppervlakte waar de vloerverwarming wordt geplaatst en het vloeroppervlak dat wordt bedekt door PVC vloer heeft een directe invloed op de totale kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • Type vloerverwarmingssysteem: Het type vloerverwarmingssysteem dat wordt gekozen, zoals elektrische vloerverwarming of een watergedragen systeem, (het aanleggen slangen via de CV ketel) kan de kosten beïnvloeden. Elektrische systemen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf, terwijl watergedragen systemen vaak hogere investeringskosten hebben.
 • Kosten voor installatie: Naast de kosten van de materialen zelf, moeten ook de installatiekosten worden meegerekend. Denk aan de kosten voor het inhuren van professionals voor de installatie van zowel de vloerverwarming als de PVC vloer.

Besparen op een vloerenlegger? Vraag hier vrijblijvend een offerte op en ontdek onze scherpe prijzen voor de installatie van uw nieuwe vloerverwarming en pvc vloer!

 

Voordelen vloerverwarming en pvc vloer combineren

Een vloerverwarming combineren met een pvc vloer biedt diverse aantrekkelijke voordelen:

 1. Perfecte warmtegeleiding: PVC vloeren staan bekend om hun uitstekende warmtegeleidende eigenschappen. Dit betekent dat ze de warmte gelijkmatig over de vloer verspreiden, waardoor u geniet van een aangenaam en stabiel klimaat in huis. Bovendien helpt deze gelijkmatige verwarming om energie te besparen, omdat het vloerverwarmingssysteem veel efficiënter kan werken.
 2. Meer comfort: Met vloerverwarming en een PVC vloer kunt u genieten van meer luxe en comfort in huis. Geen koude voeten meer op kille ochtenden, maar een constante en aangename temperatuur die door de hele ruimte wordt verspreid.
 3. PVC vloer voelt nooit koud aan: Een extra voordeel van PVC vloeren is dat ze, zelfs wanneer de vloerverwarming niet aan staat, niet echt koud aanvoelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gietvloer die wel erg kil aan kan voelen zonder vloerverwarming. PVC vloeren voelen zacht aan en hebben enigszins verende eigenschappen wat zorgt voor een comfortabele loopervaring.
 4. Dun en flexibel: PVC vloeren zijn dun en flexibel, waardoor ze perfect geschikt zijn voor installatie boven vloerverwarmingssystemen. Doordat ze zo dun zijn hinderen ze de warmteoverdracht niet, met als gevolg da het vloerverwarmingssysteem heel efficiënt werkt. Bovendien maakt de flexibiliteit van PVC vloeren het installatieproces een stuk gemakkelijker!
 5. Duurzaamheid en onderhoudsgemak: PVC vloeren zijn van zichzelf duurzaam en slijtvast, waardoor ze lang meegaan, zelfs in ruimtes die veel worden belopen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken, wat betekent dat u minder tijd en moeite hoeft te besteden aan onderhoud.
 6. Zeer geschikte optie voor badkamers of keukens want PVC vloeren zijn van nature waterbestendig, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en wasruimtes. In tegenstelling tot sommige andere vloermaterialen zullen PVC vloeren niet kromtrekken, uitzetten of beschadigd raken als ze regelmatig in contact komen met vocht, waardoor ze een duurzame en praktische keuze zijn voor in vochtige ruimtes.
 7. Meer ruimte in huis: Als u kiest voor elektrische vloerverwarming en pvc vloer, heeft u als extra voordeel dat u geen zichtbare radiatoren of verwarmingselementen meer in huis heeft. Deze systemen bestaan uit dunne verwarmingsmatten die onder de vloer worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in huis en kunt u genieten van een strakker en ruimtelijker interieur.

Het verschil tussen click- PVC en plak PVC

Vaak twijfelen huiseigenaren over click of plak-PVC. Hieronder leggen we het verschil voor u uit met betrekking tot vloerverwarming:

Plak-PVC vloeren

Plak-PVC vloeren zijn wat dunner omdat er geen extra ruimte nodig is voor een klikverbindingssysteem. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor directe installatie bovenop de ondervloer met direct daaronder het vloerverwarmingssysteem. Het dunne profiel zorgt ervoor dat de warmte snel en efficiënt door de vloer wordt verdeeld, waardoor de ruimte snel opwarmt. Dit maakt plak-PVC vloeren een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snelle opwarming en een energiezuinig vloerverwarmingssysteem.

PVC-visgraat-plak-variant

Steeds meer mensen met een modern interieur kiezen voor een gietvloer in de woonkamer. Een gietvloer past bij elk interieur en geeft een strak uiterlijk aan uw woning keuken of badkamer.

Een gietvloer bestaat uit 2 componenten waarvan het hoofdcomponent polyurethaan is.

Een gietvloer kan met veel interieurstijlen gecombineerd worden. Als u op zoek bent naar een vloer die duurzaam is voor in uw woning of bedrijfsruimte dan zijn gietvloeren de meest makkelijkste optie. Door zijn naadloze karakter is de vloer makkelijk schoon te maken. 

We zullen u op deze pagina alles vertellen over dit soort vloeren en de gemiddelde prijzen.

Epoxy-vloeren

Voordelen van een gietvloer

Wat zijn nu de voordelen van zo een vloeistofdichte gietvloer? En is deze wel geschikt voor in uw woning?

We zetten alles even op een rijtje voor u:

 • Naadloos.
 • Slijtvast.
 • Stofvrij en hygiënisch.
 • Alle kleuren.
 • Onderhoudsvrij.

Dit zijn de grootste voordelen van gietvloeren.

Maar er zijn ook wel enkele nadelen zoals:

 • Glad bij water.
 • Slecht te repareren bij eventueel beschadigen.
 • Kan lichtelijk verkleuren.

Zoals u kunt lezen zijn er dus meer voordelen als nadelen aan het laten aanbrengen van een gietvloer.

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring