Siergrind vloeren laten leggen

Siergrind vloeren verfraaien uw woning en geven visueel meer ruimte aan uw woonkamer, slaapkamers of keuken.

Het woongrind bestaat uit fijne kleine korrels van 2 tot 3 mm die samen worden gevoegd met kunsthars. Zo is een siergrind vloer erg duurzaam, sterk en slijtvast.

Wilt u alles weten over de m² prijzen voor het laten leggen van zo een prachtige vloer van woongrind?

Lees dan op deze pagina alle informatie betreft het aanleggen, de kosten en de juiste werkwijze van siergrind vloeren aanleggen.

siergrindvloer
Siergrind vloer

Wat kost een siergrindvloer?

De gemiddelde kosten per m² ( vierkante meter ) voor het laten leggen van een siergrindvloer willen nog weleens uiteenlopen.

Als er sprake is van een groot oppervlak is de m² prijs van een siergrindvloer lager. Bij een kleiner oppervlak is de m² prijs in dat opzicht relatief gezien hoger. 

Als we uitgaan van een vloeroppervlakte van 50 m² zoals de meeste woonkamers hebben dan rekent de ene vloerenlegger €65,- per m² terwijl de ander €45,- per m².

Maar wat is de juiste prijs per m² voor het leggen van siergrind vloeren? De juiste en gemiddelde prijsindicatie voor het aanbrengen inclusief het materiaal is tussen de €40,- en de €55,- per m² voor een dichte structuur.

Soort vloer Gemiddelde prijs per m²
Siergrind vloer€45,- / €110,- per m²
Grind vloer sealen€9,- per m²
Grind vloer aflakken€7,- per m²

De prijs voor het laten leggen van een siergrindvloer hangt ook af van bepaalde factoren:

 • Staat huidige vloer
 • Soort grindvloer
 • Afwerking
 • Oppervlakte, hoe meer m2, hoe lager de m2 prijs
 • Uurtarief

Voordelen

Siergrind op uw woonkamervloer, keukenvloer of badkamervloer geeft u veel voordelen.

We zetten de voordelen voor u op een rij:

 • Duurzaam
 • Slijtvast
 • Makkelijk te reinigen
 • Hygiënischer
 • Flexibel ( tegen scheuren )
 • Naadloos

Zoals u kunt zien zijn er aardig wat voordelen te behalen voor het leggen van woongrind.

Uiteraard zijn er ook een paar nadelen van deze grindvloeren.

 • Hard ( voor als er kinderen vallen )
 • Kan scherp aanvoelen
 • Kan sneller vies worden

Siergrind op uw vloer

Siergrind vloeren hebben voor de meeste mensen meerder namen.

Om u niet in de war te brengen zetten wij deze even onder elkaar:

 • Woongrind
 • Korreltapijt
 • Steentapijt
 • Grindvloer

Al deze namen komen eigenlijk op hetzelfde neer. Ze hebben namelijk het zelfde basismateriaal met geselecteerde fijne siergrind korrels. Een siergrindvloer is een slijtvaste vloer die voor 80% uit natuurproducten bestaat.

Siergrind vloer gelegd in de keuken

Het leggen van de siergrind vloeren

Een siergrindvloer kan bijna op elke soort ondergrond worden aangebracht. Ondervloeren zoals zandcement en tegelvloeren zijn uitermate geschikt voor het laten leggen van dit woongrind.

Mocht u een houtenvloer hebben dan kan zelfs siergrind hierover aangebracht worden zonder dat u problemen krijgt in de toekomst.

Het is belangrijk dat het hout wel watervast verlijmd multiplex is.

Een siergrindvloer is na 20 uur nadat deze gelegd is weer beloopbaar.

We zullen voor u de werkwijze voor het laten leggen van een grindvloer even op een rij zetten:

 • We beginnen met een hechtprimer aan te brengen zodat de oude vloer en de grindvloer een goede hechting krijgen.
 • Na het aanbrengen van de primer mengen we het siergrind met de transparante epoxyhars.
 • Als u een speciale kleur wilt zal deze met het mengen worden toegevoegd.
 • De vloer smeren wij uit met een rvs spaan zodat deze korreldikte wordt aangebracht.
 • Na het aanbrengen schuren wij met een plasticbord de overtollige korrels weg zodat de vloer geheel strak wordt.

Wilt u weten wat het gaat kosten om uw vloer van siergrind te voorzien?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 dagen de scherpste prijs per m² in uw mailbox.

Op zoek naar een warm en sfeervolle vloer

Als u op zoek bent naar een ideale vloer voor uw vloerverwarming dan is een siergrindvloer het gene wat u het meeste warmte comfort bied.

De warmte geleiding van siergrind of een gietvloer is vele malen hoger dan die van een anders soort vloer.

De temperatuur van het siergrind kunt u vergelijken met de warmte van een parketvloer ( als we uitgaan van een gemiddelde kamertemperatuur ). Een grindvloer neemt van zichzelf namelijk goed warmte op. Siergrind is in alle kleuren en korrel maten te verkrijgen.

We zullen de meest aparte kleuren voor u hieronder benoemen:

 • Aluminium
 • Metallic
 • Siergrind met glitters

De korrel dikte van het grind is vanaf 1 mm tot aan 6 mm te verkrijgen. Afhankelijk van de vlakheid van de ondergrond kunt u samen met de vloerenlegger de juiste korrelmaat bepalen.

Mocht u ondervloer niet strak genoeg zijn dan kan uw vloer van tevoren geëgaliseerd worden.

Een vloer laten egaliseren wilt zeggen dat deze geheel vlak en strak wordt door een nieuwe laag egaline, die wordt aangebracht.

siergrindvloer-laten-leggen
In de tuin wordt siergrind vloer aangelegd

Grindvloer afwerken

U kunt een grindvloer openlaten qua structuur, of voor een gesloten structuur gaan. Een afwerklaag geeft extra bescherming aan uw siergrindvloer.

 • Grindvloer sealen: deze coating is een extra beschermlaag van de vloer en vult de ruimte tussen de korrels op. Zo kunt u makkelijker de vloer reinigen en vuil kan namelijk niet meer tussen de korrels komen.
 • Grindvloer aflakken: wilt u de open structuur van de grindvloer behouden? Met een aflak laag beschermt u de vloer tegen het loslaten van korrels, slijtage en eventuele verkleuring door de zon.

Bij een gesealde of dichte vloer worden de poriën wél dichtgesmeerd. Dat maakt de vloer dus egaal en er verdwijnt geen stof of vuil meer in. De gesealde vloer wordt afgewerkt met een laklaag die ervoor zorgt dat de vloer ook vuilafstotend en extra onderhoudsvriendelijk wordt.

Voor de allerbeste bescherming laat u de vloer afwerken met een coating én aflak laag. Zo kunt u optimaal genieten van uw nieuwe siergrindvloer.

Siergrind op trap

Laat uw trap gedeeltelijk of helemaal bekleden met siergrind. Steentapijt of marmertapijt op de trap is een langdurige en slijtvaste oplossing en in ieder interieur te verwerken. Vaak wordt het loopgedeelte van een trap met siergrind bekleed, maar u kunt ook de stootborden en trapwangen laten afwerken met siergrind of marmerstone.

Siergrind in badkamer

Wilt u een grindvloer plaatsen in de badkamer of op het toilet? Laat uw siergrindvloer in de badkamer wel goed afwerken met een (dubbele) seallaag en aflak laag om een waterdichte vloer te creëren. Of u nu steentapijt in de badkamer wilt of voor een badkamer met marmertapijt gaat door de grindvloer te sealen is het allemaal mogelijk.

Siergrind vloer laten reinigen

Heeft u al een siergrindvloer en is deze in de loop der jaren vuil geworden? Dan kunt u ook uw oude siergrind weer geheel laten opknappen door deze te laten reinigen.

Grindvloeren zijn naadloze vloeren met een natuurlijke uitstraling die in grote lijnen gemakkelijk te reinigen zijn. Je kunt het oppervlakkige vuil eenvoudig met een stofzuiger of dweil verwijderen.

Maar is uw vloer echt goed vies, dan kunt u beter over gaan tot een grondige reiniging met een reinigingsmachine.

Om uw oude siergrind weer geheel nieuw te laten lijken kunt u beter professionals inhuren die exact weten hoe zij siergrindvloeren moeten schoonmaken. Het gekozen grindmateriaal en de schoonmaakmethode hebben tevens invloed op de prijs.

De kosten beginnen gemiddeld bij € 95,- voor reiniging met eenvoudig effectief gereedschap. De meest intensieve reiniging van een grindvloer is mogelijk vanaf € 180,- inclusief btw.

Wilt graag weten wat dit kost? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Coating aanbrengen

Als u uw vloer van siergrind dichter wilt hebben zodat deze bijna tot geen gaatjes meer heeft van de fijne korrels dan is er een keuze om een extra coating te laten aanbrengen.

Door het aanbrengen van een vloercoating is uw siergrindvloer extra beschermd en zal veel makkelijker schoon te maken zijn.

Ook voor een wat zwaardere belasting zoals een bedrijfsvloer of vloer in uw garage is het coaten ideaal om uw vloer te beschermen.

Besparen op uw vloer van siergrind

Een nieuwe vloer van woongrind, siergrind, of korreltapijt is natuurlijk een aanwinst voor uw woning.

Wilt u ook een vloer met karakter die lang meegaat? Laat dan een siergrindvloer plaatsen in uw badkamer, woonkamer op de trap of in een andere ruimte in huis. Het is zelfs mogelijk om grindvloeren buiten te plaatsen.

Maar hoe kunt u nu besparen op de prijs van het laten leggen van een siergrind vloer? Door een offerte aan te vragen die geheel vrijblijvend is!

Als u het offerte formulier heeft ingevuld zullen wij zo snel mogelijk u de juiste kostenindicatie per mail toe sturen zodat u onze prijzen kunt gaan vergelijken met andere vloerenleggers.

Op deze manier kunt u zien hoe voordelig wij zijn en u kan flink besparen!

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring