Vloer renovatie

Is uw vloer in uw woonkamer of keuken beschadigd en is uw vloer verouderd en wilt u daarom uw vloer laten vervangen?

Een vloer renovatie is het gedeeltelijk of compleet vernieuwen van de vloer en dit kan tegenwoordig gelukkig snel en betaalbaar.

Dan komt al gauw de vraag wat voor vloer wilt u en hoe kan ik deze renovatievloer zo goedkoop mogelijk laten renoveren?

Het is verstandig om voldoende informatie in te winnen over de kosten van renovatievloeren en de verschillende mogelijkheden.

Renovatie houten vloer

Ook is het belangrijk dat de vloer die u wilt laten leggen, zoals het laten leggen van laminaat of tegels, en die u kiest daadwerkelijk bij uw woning past, maar ook aan uw wensen voldoet.

Kiest u voor een gerenoveerde vloer met vloerverwarming en plavuizen of gaat u juist voor een houten vloer?

Leest u op deze pagina alles over het vernieuwen van een renovatievloer de gemiddelde prijzen per m² en de meest gekozen vloeren voor in een woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamers.

 

Wat kost het renoveren van een oude vloer?

De gemiddelde prijs voor een renovatievloer en het herstellen van een oude vloer is erg afhankelijk van de soort vloer die moet worden gerenoveerd.

Tijdens het opknappen van een betonvloer hoeft er vaak maar een nieuw laagje egaline aangebracht te worden wat per m² rond de 5,- euro kost.

Bij een parket of laminaat vloer zit er een ander prijskaartje aan vast.

We zullen voor u de gemiddelde prijzen even op een rij zetten zodat u een goede indruk heeft wat het kost om uw beschadigde vloer weer op te laten knappen.

Soort vloer Gemiddelde prijs per m²
Parketvloer€20,- per m²
Houtenvloer€25,-per m²
Betonvloer€7,- per m²
Zand cementdekvloer€5,- per m²
Lamelparket€20,- per m²

Renovatie vloeren

De meeste oudere vloeren kunnen gerenoveerd worden. Of het nu gaat om houten vloeren, betonvloeren of gietvloeren.

We zullen u nog wat voorbeelden geven welke vloeren er goed gerenoveerd en makkelijk vernieuwd kunnen worden:

Eventuele beschadigingen van deze bovenstaande vloeren kunnen deze hersteld worden en worden gerepareerd.

Bij het renoveren van een houten vloer wordt in de meeste gevallen de stukken die beschadigt zijn vernieuwd en opnieuw gelegd.

Betonnen vloeren zal er een nieuwe laag egaline worden aangebracht om zo de zandcementvloer of betonvloer weer helemaal recht en vlak te krijgen.

Vrijblijvend een prijs aanvragen

Het van groot belang dat u van tevoren verschillende offertes laat maken, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan en teveel geld betaald voor uw vloerrenovatie.

Bent u nieuwsgierig naar de kosten voor het opknappen van uw oude vloer? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontdek de scherpste prijzen!

Na het invullen van het offerteformulier zullen wij binnen 2 dagen u de juiste prijsindicatie per mail naar u toe zenden.

De vloer die u kiest moet ook goed passen op de ondervloer. Soms is het voldoende om de ondervloer te egaliseren, maar soms is de ondervloer zo slecht dat deze ook vervangen dient te worden.

Ook hier zijn weer diverse mogelijkheden voor.

U kunt het best een gespecialiseerd bedrijf in de hand nemen, om er achter te komen welke renovatie vloer er het meest geschikt is voor uw woning.

Vloerverwarming

Nooit meer koude voeten met het leggen van een renovatievloer met vloerverwarming.

Als u uw vloer laat vervangen kunnen er verschillende ondervloeren aangebracht worden.

Er kan gekozen worden voor een renovatievloer waar in de kruipruimte met schuimbeton gegoten wordt, dit werkt isolerend en energiebesparend en wordt meestal gebruikt bij oude huizen.

Op het schuimbeton komt dan een dekvloer waar de vloerverwarming ( elektrisch of met slangen ) op vast gezet wordt, daarna wordt de vloer opgevuld met Anhydride, een hoogwaardig bindmiddel dat een soort gips laag vormt.

Iets anders is een PC renovatievloer, dit zijn stalen liggers met daartussen polystyreen vul blokken.

Op deze vloer kunnen ‘Uponor’ platen gelegd worden, deze platen hebben sleuven waardoor de vloerverwarming geleid kan worden.

Een gespecialiseerd vloerenbedrijf kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren.

U hoeft dan alleen nog maar één ding te doen en dat is het kiezen van de boven vloer, de uiteindelijke eindafwerking dus.

Vloerverwarming-renovatievloer
Vloerverwarming

Keukenvloer

Als u op zoek bent naar een nieuwe keukenvloer, heeft u tegenwoordig een ruime keuze. Voor de ene persoon is die keuze makkelijker dan voor de andere.

Bij de één maakt de open keuken deel uit van de woonkamer en komt er dezelfde vloer te liggen en bij de ander komt er een aparte keukenvloer die bijvoorbeeld tevens dienst doet als eetkamer.

Uiteraard houdt u rekening met de stijl van uw keuken, als u een landelijke stijl heeft gaan uw gedachten wellicht uit naar plavuizen of juist een houten vloer die bestand is tegen water.

We hebben er al eerder over gesproken op deze site, de wanden en plafonds en de vloeren zijn de basis van het interieur. Dit geldt ook voor de keuken.

Stel dat u kiest voor een hoogglans witte strakke keuken, dan kunt u zich wellicht voorstellen hoe de keuken contrasteert als u kiest voor zwarte hoogglans tegels of u wilt het rustiger houden en maakt een keuze voor bijvoorbeeld  houten vloerdelen.

Ook een veel voorkomende vloer in de keuken is een siergrind vloer. Deze mooie vloer geeft echt een eigen sfeer aan de keuken.

Renovatievloer kennis en kwaliteit

Natuurlijk dient u wel rekening te houden met het gebruik van de keuken en de bijbehorende risico’s.

Water en vallende borden en glazen zijn aan de orde van de dag en dus moet deze hier tegen bestand zijn. De Vloer-Gigant heeft genoeg informatie en kennis in huis om de juiste keukenvloer op de juiste plek te leggen.

In sommige situaties is het simpelweg nodig om een zeer slijtvaste vloer neer te leggen, bijvoorbeeld in bedrijven.

En in sommige situaties heeft het de uitstraling een hoger belang dan de functionaliteit.

Als u op zoek bent naar een keukenvloer voor in uw restaurant of bedrijfskantine, dan worden er in verband met het intensieve gebruik weer hele andere eisen gesteld.

Een dergelijke keukenvloer moet echt dagelijks (en soms meerdere malen) makkelijk en goed te reinigen zijn.

Wilt u de oude vloer vervangen omdat deze kraakt door een hele nieuwe houtenvloer of wilt u juist uw huidige houtenvloer laten renoveren?

Wilt u uw huidige vloer laten renoveren, dan wordt uw vloer geschuurd met een bandschuurmachine, waarna de vloer gepolijst wordt.

Bespaar op uw renovatie!

Natuurlijk is het de bedoeling dat het laten renoveren van uw vloer niet teveel gaat kosten. Zo had u anders kunnen kiezen om uw vloer geheel te vervangen in plaats van een vloerrenovatie.

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten in dit verhaal. Wilt u besparen op de prijs van uw gerenoveerde vloer?

Dan kunt u dit doen door onze offerte te vergelijken met die van andere vloerenleggers.

Op deze manier kunnen wij u laten zien hoe voordelig wij zijn in het renoveren van een vloer en bespaart u op de kosten.

Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring