Grindvloeren prijzen

De grindvloeren prijzen worden in grote lijnen per m² berekend en zijn grotendeels afhankelijk van het vloeroppervlakte van uw woning.

Een grindvloer is opgebouwd uit grindkorrels welke met een kunsthars zijn samengevoegd.

Tegenwoordig is een grindvloer in een woonkamer of in de gang van uw woning erg populair, er is veel keuze uit mooie siergrind vloeren.

We zullen het op deze pagina hebben over de gemiddelde prijzen van een grindvloer en de kosten per m² voor het laten aanleggen.

grindvloer-laten-leggen
Grind vloer laten leggen

Wat zijn de prijzen per m²

Het onderhouden van een grindvloer kost weinig tijd en energie. Maar wat zijn nu de kosten om een nieuwe grindvloer in uw woonkamer aan te leggen?

Wij zullen voor u de gemiddelde prijzen per m² op een rijtje zetten:

 • Siergrind 2-3 mm vanaf 18,- euro per m².
 • Primer laag Acryl vanaf 1,50 euro per m².
 • Primer laag Epoxy 2 componenten 3,- euro per m².
 • Siergrindplinten 5 cm hoogte 14,- euro per strekkende meter.

Zoals u hierboven kunt zien bestaat het leggen van een grindvloer uit meerdere lagen met verschillende prijzen.

Wilt u exact een prijsindicatie ontvangen voor het aanleggen van uw grindvloer dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen aan de rechterzijde van onze website.

Na het ontvangen van uw aanvraag zullen wij u binnen 2 werkdagen de exacte prijs voor uw vloer toe mailen.
Soorten grindvloeren

Een grind vloer is in verschillende soorten leverbaar:

Naturel grindvloer: Een naturel grindvloer is de basisuitvoering. De vloer bestaat uit de afgerond riviergrind. De korrels in deze vloer worden niet gebroken, dat geeft zo een natuurlijk mogelijke uitstraling. U kunt een naturel grindvloer zowel binnen als buiten laten leggen. De vloer is leverbaar in verschillende natuurtinten.

Gekleurde grindvloer: Een gekleurde grindvloer is de basis grindvloer gecombineerd met een epoxyhars. deze hars kan gekleurd geleverd worden.

Naturel kwarts grindvloer: Een kwarts grindvloer wordt opgebouwd uit speciaal soort bergkristal. Deze steen soort is harder en ronder dan het grind dat gebruikt wordt in de standaard grindvloer. Deze soort grindvloer is egaler van kleur.

Gekleurde kwarts grindvloer: Bij de gekleurde kwarts grindvloer wordt ook epoxyhars toegevoegd. Net als bij de reguliere gekleurde grindvloer kan de epoxylaag geleverd worden in verschillende soorten kleuren.

Voordelen grindvloer

Men ontdekt steeds meer voordelen van vloeren van fijn grind. Naast het feit dat een grindvloer er prachtig uitziet, is deze erg slijtvast en goed schoon te houden.

Vanwege de structuur is deze vloer uitermate geschikt voor astma- en carapatiënten.

De terrazzo of granito vloer is geschikt voor elke soort kamer in het huis of bedrijf. De terrazzo vloer laten leggen geeft een prachtig rijk aanzicht in een woning, door de vele kleur mogelijkheden en motieven kunt u elk gewenst resultaat behalen.

Of u van nostalgische houdt of van modern, er is voor een ieder wat wils.

Terrazzo vloer laten leggen

Een terrazzo vloer is tevens ook nog erg gemakkelijk in onderhoud, door de ondergrond af te nemen met een vochtige doek met het daarvoor bestemde reinigingsmiddel maakt u de vloer prima schoon.

Een terrazzo vloer is waterdicht en daardoor ook nog eens geweldig geschikt voor in de badkamer.

Terrazzo vloer behandelen

Om de toplaag niet teveel te laten slijten is het verstandig om de vloer eens per jaar te laten behandelen of te coaten, hierdoor zorgt u dat toplaag in goede conditie blijft.

Vindt u dit ook zo mooi en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de grindvloeren prijzen?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan om bijvoorbeeld uw betonvloer te laten egaliseren en laat u verrassen door de lage prijzen.

granito-vloer-leggen
Granito vloer leggen

Grindvloer of terrazzo vloer

Er is ook een alternatief voor grindvloeren, een mooi alternatief voor grindvloeren zijn terrazzo vloeren of marmergrindvloeren.

Dit zijn vloerstukken die gemaakt zijn van een soort keramiek stukken.

Makkelijk schoon te houden en het ziet er erg luxe uit. Toch zijn de grindvloeren prijzen aantrekkelijker, en eigenlijk net zo mooi.

Egaliseren ondervloer

Voordat een grindvloer, terrazzovloer, of het marmergrind kan worden aangebracht is het belangrijk dat de ondervloer vlak is.

Bij een ondervloer die oneffenheden vertoond zal het uiteindelijke eindresultaat van de grindvloer niet zo eruit zien als dit zou moeten.

De beste optie is egaline aanbrengen zodat de ondervloer weer geheel opgevuld wordt en kuilen en bulten worden verwijdert.

Ook een betonvloer egaliseren is vaak nodig omdat deze na het storten van de vloer erg grof achterblijft en niet geschikt is om het fijne grindkorreltje op aan te brengen.

Besparen op uw nieuwe grindvloer

Na al deze informatie gelezen te hebben kunnen wij ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent geworden naar de prijzen van grindvloeren.

Maar hoe kunt u nu besparen op de uiteindelijke kosten?

Door offertes te gaan vergelijken!

Vergelijk onze prijzen met die van een ander erkend vloerenbedrijf en wij zullen u laten zien dat onze grindvloeren altijd in uw budget zullen passen!

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring