Graniet vloer

Van alle stenen vloeren in een woning is de granito vloer zonder twijfel één van de bekendste en mooiste vloeren. Veel mensen kiezen voor deze vloer vanwege zijn luxe uitstraling.

Maar naast zijn uitstraling heeft deze terrazzo vloer ook nog een praktisch voordeel, zowel in de woonkamer als de badkamer van uw huis.

Leest u op deze pagina meer over de soorten en de gemiddelde kosten voor het laten leggen van een graniet vloer.

granito-vloer-leggen
Granito vloer

Een authentieke vloer voor uw woning

Een granieten vloer kan tegen een stootje en is erg duurzaam. Zo is deze vloer prima geschikt zowel voor een woonkamer als badkamervloer.

Het leuke van het laten leggen van een terrazzo vloer is dat deze zo aangebracht kan worden of hij al ruim 30 jaar lang ligt.

Door de juiste werkwijze te kiezen voor het leggen kan de graniet vloer in alle kleuren gestort worden die u maar wenst, dit kan met een leg patroon en zonder.

Ook met het aanleggen van de plinten is het mogelijk de granieten vloer door te laten lopen zodat u geen kieren of naden heeft.

Wat is de prijs per m²?

Granito vloeren oftewel terrazzo vloeren laten leggen is een zeer ambachtelijk vak. Om deze vloeren te kunnen leggen is nog al wat ervaring nodig.

Granito vloeren zijn slijtvaste vloeren en worden vaak in badkamers en overige natte ruimtes in een woning gelegd.

De prijzen van een aanbrengen van een granietvloer zijn afhankelijk van het vloeroppervlakte. Hoe groter de vloer is hoe lager de m² prijs zal worden.

De gemiddelde kosten voor het leggen van een granito vloer liggen tussen de 180,- en 250,- euro per m².

Mocht u exact willen weten wat het kost om uw badkamervloer van graniet te voorzien? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 werkdagen een exacte prijsindicatie.

Waar kan er een terrazzovloer gelegd worden?

Een granietvloer wordt grotendeels in een badkamer aangelegd in plaats van vloertegels.

Omdat deze vloer naadloos is is de kans op water lekkage veel kleiner dan bij tegels. Ook het onderhoud van een terrazzo vloer is veel minder werk dan een betegelende badkamer.

Zo heeft u geen vieze voegen en kan er nauwelijks tot geen schimmelvorming ontstaan.

We zullen de meest voorkomende plekken van een terrazzo vloer even op een rijtje zetten.

 • Hal of gang.
 • Toilet vloer.
 • Badkamer vloer.
 • Keuken vloer.
 • Keukenblad.
 • Entree voordeur (binnen/ buiten).
 • Bijkeuken vloer.
granito-vloer-badkamer
Granito vloer in de badkamer

Aanbrengen

Als men bezig is met het leggen van een vloer in de badkamer met een gemiddelde vloeroppervlakte van 20 m² zal het ongeveer 2 weken in beslag nemen.

De gehele droogtijd van een granieten vloer duurt langer dan een standaard tegelvloer.

Uiteraard gaat deze vloer veel langer mee dus kost het ook wat meer tijd om deze te leggen. Afhankelijk van alle hoekjes, randjes, en plinten kan de prijs van deze vloer worden vastgesteld.

Het is raadzaam van te voren alles goed door te spreken met de vloerenlegger die u hiervoor inhuurt zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden die achteraf weer hersteld moeten gaan worden.

Het repareren van een graniet vloer is niet zo eenvoudig maar wel mogelijk!

Aanrechtblad

Terrazzo of graniet kan op meerder plekken toegepast worden. Denkt u maar eens aan de douchevloer, keukenblad of als tafel in uw woonkamer.

Vroeger kwamen deze vloeren al veel voor als keukenvloer, entreevloer en wc vloer. Het binnenwerk van de granito vloer werd toen de tijd lichter gemaakt dan de buitenste rand en lijst van deze vloer.

Tegenwoordig kiest men vaak voor een kleur of banden van een andere kleur om de vloer heen. Terrazzo kun je toepassen in meerdere producten en het meest zie je het als vloer.

Als keukenblad, douchevloer en soms als tafel kom je het ook tegen.

Terrazzo of granito?

Wat is het verschil tussen terrazzo en granito? Het antwoordt op deze vraag is simpel. Het Nederlandse woord voor deze vloer is Granito.

De Italianen noemen deze vloer Terrazzo. We hebben het dus over dezelfde vloer en er zit geen verschil in deze vloeren.

Onderhoud en schoonmaken

Hoe pleeg je onderhoud aan deze vloer en hoe maak je hem het makkelijkste schoon? Het reinigen van deze vloer is het makkelijkste te doen met lijnolie zeep.

U mag zeker geen agressieve zeep soort gebruiken voor deze vloer omdat er anders vlekken of kringen kunnen ontstaan.

Let er vooral op dat in het schoonmaakmiddel geen schuur, chloor, of een andere vorm van zuur voorkomt.

Dit zal namelijk ook uw terrazzo vloer aantasten en dan zal deze opnieuw moeten worden geslepen en moeten worden gepolijst.

Bespaar op uw granito vloer!

Wilt u ook zo’n fraaie granito vloer laten leggen in uw huis, badkamer of keuken? Dan kunnen wij begrijpen dat u natuurlijk niet al te duur uit wilt zijn en wilt besparen. maar hoe doet u dit?

Om zo voordelig mogelijk uw granito of terrazzo vloer te laten aanbrengen kunt u onze offerte vergelijken met die van een andere vloerenlegger.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat onze m² prijs voor het aanleggen en storten van deze vloer zeer aantrekkelijk is en u kun besparen op het algehele prijskaartje van uw nieuwe vloer.

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring