Epoxy vloeren

 

De laatste jaren worden epoxyvloeren veel toegepast in zowel bedrijfsruimtes als woningen.

 

 

Omdat een epoxy vloer naadloos is en een zeer strak uiterlijk vertoond is deze vloer erg goed schoon te houden en erg hygiënisch.

 

 

Deze industriële waterdichte vloer kan zowel in de woonkamer, badkamer of in de garage van uw woning gelegd worden.

 

 

We zullen u op deze pagina alle informatie verstrekken over de voor-en nadelen van epoxy vloeren en de prijs per m² voor het laten aanbrengen van uw epoxy vloer.

 

 

Epoxy-vloeren
Epoxy vloer aangebracht

Wat kost een epoxy vloer per m²?

 

 

Heeft u interesse in onze kunststof vloeren en wilt u een vloer laten aanbrengen op uw huidige betonnen vloer of zandcementdekvloer in uw nieuwe woning? Dan wilt u natuurlijk ook weten wat het gaat kosten per m²?

 

 

Wij zullen u een grove inschatting geven van de gemiddelde prijs voor het laten leggen van epoxy vloeren:

 

 

Kosten gietvloer per m² Gemiddelde prijs
20 tot 50 m²€ 71,-
50 tot 100 m²€ 65,-
100 tot 150 m²€ 63,-
150 tot 200 m²€ 57,-

Wat is Epoxy?

 

 

Wat is epoxy eigenlijk en waar wordt het van gemaakt? Epoxy is een kunststof ploymeer dat voor 90% uit aardolie bestaat.

 

 

Omdat epoxy zeer harde eigenschappen bevat kan dit materiaal prima voor zowel industriële als vloeren in woningen worden gebruikt.

 

 

De prijs van het laten leggen van een epoxy vloer is geheel afhankelijk van het aantal vierkante meters ( m² ) en de ondergrond. Hoe grover de ondergrond is hoe meer lagen er aangebracht moeten worden.

 

 

Wilt u snel weten wat het kost om uw woning, winkel of bedrijfspand te voorzien van een mooie strakke epoxyvloer? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan!

 

 

betonlook-vloer
Mooie strakke epoxy vloer

Epoxy vloercoating

 

 

Een vloercoating is een naadloze, waterdichte kunstharslaag op basis van polyurethaan epoxy. Deze coating functioneert als een beschermlaag die een slijtlaag vormt op de bestaande vloer. De coating is minder dan 1 mm dik en kan erg snel geplaatst worden.

 

 

Een coating (ook wel deklaag of oppervlaktebehandeling) is een mengsel van stoffen dat op verschillende producten gestreken kan worden.

 

 

Een coating is een beschermend product voor je lak. Het is een zeer speciaal middel dat een flinterdunne laag achterlaat die (na uitharding) ontzettend hard wordt. Het heeft een hoge weerstand tegen chemicaliën, weert vuil en stof goed af en heeft een levensduur van 1 tot 3 jaar.

 

 

Wat kost vloercoating per m²? Wij zullen u een grove inschatting geven van de gemiddelde prijs voor het laten leggen van epoxy vloercoating.

 

 

Vloercoating per m² Gemiddelde prijs
Vloercoating 50 – 100 m²€ 43,-
Vloercoating 100 – 150 m²€ 31,-
Vloercoating 150 – 200 m²€ 26,-

Vloeren en wanden

 

 

Epoxy is een 2 componenten materiaal dat zowel op de vloer kan worden aangebracht maar ook als wandcoating kan worden voorzien.

 

 

Denkt u hierbij aan het volgende:

 

 

 • Waterdichte wanden voor uw badkamer.
 • Voor beschadigingen van de muren in het trappen gat.

 

 

Zowel de coating voor de wanden als de epoxy die op de vloer kan worden gelegd is vloeistofdicht.

 

 

Maar er zijn meer voordelen wat epoxy vloeren u kan bieden:

 

 

 • Ze zijn krasvast.
 • Hygiënisch.
 • Makkelijk schoon te maken.
 • Duurzaam.
 • In elke gewenste kleur te verkrijgen.

 

 

Omdat epoxy vloeren naadloos zijn zal de gehele vloer als een grote strakke plaat worden aangebracht.

 

 

Houdt u er wel rekening mee dat deze vloer twee keer harder is dan beton. Dit betekent dat bij veel en zware belasting de vloer scheurtjes kan vertonen.

 

 

epoxy-vloer
Betonlook vloer

Epoxy vloer in de badkamer

 

 

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen in uw badkamer? Maar deze moet wel waterdicht zijn? Dan zijn vloeren van epoxy een zeer goede optie.

 

 

Het enige nadeel dat een epoxyvloer in de badkamer kan vertonen is dat deze glad kan worden.

 

 

Het is dan ook van groot belang dat u kiest voor een anti sliplaag. Bij het aanbrengen van deze laag zal de vloer niet meer glad kunnen worden en is de kans dat u uitglijdt nihil.

 

 

Een anti sliplaag bestaat uit zeer fijn zand dat de badkamervloer een stukje ruwer zal maken. Wanneer de laatste rollaag wordt aangebracht zal dit fijne zand worden toegepast.

 

 

Bedrijfsvloeren

 

 

Epoxy vloeren zijn ideaal om te functioneren als bedrijfsvloer. De puntbelasting van epoxy is erg hoog en er zullen nauwelijks tot geen beschadigingen optreden.

 

 

Omdat deze vloer vloeistofdicht zijn worden deze ook vaak in garage’s gebruikt en zijn zeer makkelijk te reinigen.

 

 

Bij het leggen van een epoxy vloer in grote bedrijfshallen gaat dit stukken sneller dan bij het leggen van andere soorten vloeren.

 

 

Het grote voordeel van een bedrijfsvloer van epoxy is dat de prijzen per m² een stuk goedkoper zijn dan het leggen van een pvc vloer, of een andere kunststof vloer.

 

 

Epoxy vloer in de garage

 

 

Het is belangrijk dat een garagevloer aan bepaalde eisen voldoet.

 

 

Denk hierbij aan het volgende:

 

 

 • Vloeistofdicht.
 • Krasvast.
 • Makkelijk te reinigen.

 

 

Een garagevloer moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen en een extra vloercoating kan hier wel een handje bij helpen.

 

 

Bij een epoxy vloer die zwaar belast wordt zoals in bedrijfshallen of garages kan u er voor kiezen om een extra vloer coating te laten aanbrengen voor extra bescherming.

 

 

Deze coating bestaat ook uit 2 componenten epoxy en wordt letterlijk loei en loei hard.

 

 

Bij het leggen van garagevloeren houden we uiteraard rekening mee dat het water goed naar de afvoerput kan weglopen, zodat het mogelijk is om na het schoonmaken van de vloer, het vuile water richting put te dirigeren.

 

 

Overigens zal de vloer ook goed uitgevlakt/geëgaliseerd moeten worden omdat er anders kuilen ontstaan waarin het water blijft staan.

 

 

Besparen op epoxy vloeren

 

 

Bij het leggen van epoxy vloeren zijn er een aantal aspecten belangrijk.

 

 

 • Prijs per m².
 • Garantie van de vloer.
 • De offerte.

 

 

U wilt uiteraard van te voren weten wat de kosten zullen zijn voor u nieuwe vloer in uw huis? Maar hoe kunt u besparen op deze kosten? Door onze vrijblijvende offerte te vergelijken met die van andere vloerenleggers.

 

 

Vraag een gratis offerte aan en ontdek hoe voordelig wij zijn in het leggen van epoxy vloeren, laminaat leggen, of het aanbrengen van egaline in uw woonkamer.

 

 

Kunststof pvc vloer

 

 

Aan kunststof  (PVC) vloeren kleven onterechte vooroordelen. Dat dit soort vloeren niet mooi zijn bijvoorbeeld, dat deze goedkoop ogen en niet stevig zijn. Al deze vooroordelen kloppen tegenwoordig niet meer.

 

 

Eigenlijk kan de PVC vloer het best omschreven worden als een “houten vloerbedekking” met de looks van een echte houten of tegelvloer.

 

 

In ons assortiment hebben wij vloeren die bestaan uit tegels of stroken, heel makkelijk om in vorm of op maat te snijden.

 

 

Het sterke materiaal is overigens geschikt voor alle ruimtes in uw huis, dus ook voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

 

 

Voordelen van kunststof vloeren

 

 

 • Een harde toplaag.
 • Een natuurlijk uiterlijk.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • Geschikt in natte ruimten zoals keuken en badkamer.

 

 

Niet voor niets is de vloer van kunststof een nieuwe, sterk opkomende trend. Deze vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen, betaalbaar en bijna niet van “echt” te onderscheiden.

 

 

Coatingvloer
Woonbeton vloer

Goedkope kunststof vloeren

 

 

Kunststof vloeren zijn zeer geschikte vloeren voor iedereen die iets moois wilt maar die niet beschikt over een ruim budget.

 

 

De Vloer-Gigant beschikt over een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige vloeren. Een groot voordeel van een kunststof vloer ten opzichte van vele andere type vloeren is dat deze voor vrijwel iedere ruimte geschikt is.

 

 

Door onze grote inkoop bij de fabrikanten kunnen wij een zeer lage prijs rekenen voor onze klanten. Dat is de reden dat wij inmiddels al zoveel blije klanten geholpen hebben.

 

 

Eenvoudig te leggen

 

 

Goede kunststof vloeren ogen hetzelfde als laminaat vloeren maar zijn nog platter en lichter en laten zich nog eenvoudiger leggen. Een kunststof vloer vormt een uitstekende ondergrond in ruimten die veel gebruikt worden.

 

 

Daarom zijn deze vloeren een populaire vloersoort voor in het kantoor, waar mensen veel heen en weer lopen en met bureaustoelen rollen.

 

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in kunststof vloeren van de Vloer-Gigant? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

 

Zie meer uit het assortiment van de Vloer-Gigant zoals onze gietvloeren prijzen, de nieuwe betonlook vloer of de epoxy vloeren.

 

 

Goedkopere optie

 

 

Als u denkt dat de kosten van een nieuwe epoxy vloer niet in uw budget passen dan zijn er altijd goedkopere alternatieven.

 

 

Denk hierbij aan het verven van de vloer met een vloer coating. Wilt u zelf de vloer verven gebruik dan altijd een 2 componenten vloer coating die krast en slijtvast is.

 

 

De prijs van het materiaal is een stuk lager dan die van het gieten van een epoxy vloer en u kunt dit ook nog zelf doen met de juiste vloerverf.

 

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring