Wat kost een vloer laten leggen?

Een vloer leggen is op zich makkelijk zelf te doen, als u enig zins handig bent. Het ligt er alleen aan wat voor vloer u wilt gaan leggen. Heeft u een gloednieuwe laminaat vloer of een vloer van PVC aangeschaft.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het om vloeren gaat.

Zo is er een ruime keuze uit vloeren als tapijt, maar wat dacht u van onze houten, stenen, giet, granito- en verschillende soorten vloerdelen?

Ons assortiment is groot, de mogelijkheden (en combinaties) oneindig, onze prijzen zijn scherp en onze vloerenleggers zijn professioneel en gekwalificeerd.

Vloer laten leggen

Uiteraard zal ieder zichzelf respecterend bedrijf zichzelf promoten, maar wij doen echt wat we beloven.

Omdat ons bedrijf erkend en gecertificeerd is, voldoen wij aan de hoge eisen die vanuit overheidswege gesteld worden.

Wij kunnen alle soorten vloeren voor u leggen. Of het nu om een siergrind vloer gaat of om een veel simpeler te leggen laminaat vloer, u kunt uw klus met een gerust hart aan ons uitbesteden.

 

Wat kost het leggen van een vloer?

Er zijn verschillende soorten vloeren. Daarom zit er ook veel verschil in de legprijzen van de vloerenleggers.

Om het makkelijker te maken zullen wij u een tabel laten zien met verschillende vloersoorten inclusief de prijzen van het leggen hiervan.

Zo kunt u zelf door het aantal vierkante meters te berekenen een prijsindicatie maken voor de aanleg van de nieuwe vloer:

Soort vloer laten leggenGemiddelde legprijs per m²
Laminaat / Kliklaminaat€10,- tot aan €25,-
PVC vloer€25,- tot aan €40,-
Parket vloer / Visgraat€35,- tot aan €90,-
Betonlook vloer€30,- tot aan €120,-
Grind vloer€30,- tot aan €100,-
Graniet vloer€60,- tot aan €180,-
Natuurstenen vloer€45,- tot aan €140,-
Epoxy vloer€40,- tot aan €95,-
Vloerbedekking lijmen€15,- tot aan €40,-
Vloer laten egaliserenVanaf 5 euro per m²

Zoals u kunt zien in onze prijzentabel variëren de kosten van een vloer leggen enorm per soorten vloer.

Om een nog duidelijker beeld voor u te vormen zullen wij een wat uitgebreidere informatie geven voor de meest voorkomende vloer en die door de vloerenleggers van de Vloer-Gigant aangelegd worden.

Vloer vooraf laten egaliseren

Als u een nieuwe vloer wilt laten aanleggen is het belangrijk dat de ondervloer vlak is. Het is verstandig een betonnen vloer eerst te egaliseren voordat de nieuwe vloer wordt aangebracht.

Het egaal maken van het beton wordt met een dun papje van een vloeibaar cement gedaan genoemd egaline. Na het egaliseren is de gehele betonnen vloer weer vlak en strak en kan de nieuwe vloer gemonteerd worden. ( Vaak in nieuwbouw woningen ).

In een oudere bestaande woning kan de vloer ook recht en vlak gemaakt worden van hout. Door nieuwe houtenplaten te bevestigen aan de oude vloer kan deze geheel waterpas worden gemaakt en is het leggen van laminaat of parket een eitje.

De kosten voor het egaliseren van een vloer worden per m² berekend en liggen tussen de 7 en 12 euro per m² afhankelijk van de laagdikte.

vloer-egaliseren-kosten
Vloer egaliseert

Vloerverwarming

Wat is er nou niet lekkerder dan warme voeten in de winter? Het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem geeft uw woning meer comfort en zorgt voor een optimaal klimaat. Vroeger kon een vloer alleen verwarmd worden als er tegels werden gelegd.

Maar tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om ook een vloerverwarming onder een houten vloer te laten leggen dat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken. Een vloer verwarmen kan op 2 verschillende manieren:

  • Elektrisch
  • Door slangen van de cv ketel

Het voordeel van het elektrisch verwarmen van uw vloer is dat de verwarmingsmatten een stuk dunner zijn en niet hoeven te worden in gefreesd.

Bij het aanleggen van slangen is dit wel het geval. Informeer naar de kosten van het aanleggen van een vloerverwarming bij onze vloerenlegger.

Laminaat leggen wat kost dit?

Heeft u laminaat vloer gekocht bij de Gamma, Praxis of Hubo? Wat kost het dan om deze vloer van laminaat te laten leggen door een goede laminaatlegger?

Een laminaat vloer leggen kost gemiddeld ongeveer tussen de 10 en de 25 euro per m².

Dit is exclusief de materiaal kosten. De kosten hangen af of u kiest voor een nieuwe ondervloer voor de demping van het geluid of dat de oude vloer geëgaliseerd dient te worden omdat er teveel hobbels en bobbels inzitten.

Maar ook de legwijze en de plinten afwerking hebben een invloed op de prijs van laminaat leggen. Goedkoop laminaat is vandaag de dag bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Dat is een van de redenen waarom de meeste mensen kiezen om laminaat in hun gehele huis te laten leggen. De vloer is een stuk goedkoper dan een massief houten vloer of een vloer van natuursteen.

Het enige nadeel van laminaat in uw woonkamer laten leggen is dat de levensduur iets korter is dan die van een hardhouten vloer.

kliklaminaat-laten-leggen
Laminaat wordt gelegd(Klik systeem)

Wat kost dan een houtenvloer leggen?

De gemiddelde kosten om een houtenvloer door een vloerenlegger te laten leggen kunnen ook erg variëren. Welk soort hout wilt u laten leggen? Hoe wilt u de houtenvloer gelegd hebben in patroon?

Door al deze vragen zal de vloerenlegger vaststellen of er een uurloon of vaste prijs kan worden berekend. Een visgraat patroon kost veel meer tijd dan dat u de houten parketvloer recht toe recht aan wilt laten leggen.

In de onderstaande prijzentabel ziet u verschillende houtenvloeren met de legprijzen per m². Exclusief het inkopen van de houten vloer.

Legwijze van de vloerGemiddelde prijzen inclusief BTW
Planken vloer leggen€90,- tot aan €120,-
Visgraat vloer leggen€100,- tot aan €150,-
Hongaarse punt leggen€140,- tot aan €180,-
Versailles patroon leggen€240,- tot aan €370,-

Garantie op het leggen van u vloer

Bij ons krijgt u dan ook altijd garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden zoals een krakende vloer.

En dat is toch een geruststellende gedachte, ook al gaan wij ervan uit dat u daarbij ons geen gebruik van hoeft te maken.

Wij kunnen uw vloer leggen of egaliseren van Amsterdam tot aan Maastricht, geen klus is ons te gek of te ver weg.

Het makkelijkste te leggen is en blijft het klik laminaat, dit gaat vrij snel en kost weinig kracht.

Door middel van een bijgeleverd klik systeem klikt u de vloer delen zo aan elkaar vast en u hoeft allen maar de lengtes op maat af te zagen.

Wij kunnen ook met onze vloerenlegger voor u deze vloer leggen, dan weet u zeker dat het strak en goed gebeurd.

Zeker als u niet echt beschikt over de zogenaamde doe het zelf kwaliteiten, of geen tijd of zin heeft. Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van vloeren voor een zeer scherpe prijs.

De legprijzen van een PVC vloer zijn vaak inclusief het egaliseren van de oude ondervloer. U kunt rekening houden met een legprijs vanaf 25,- euro per m². Dit geld voor PVC-stroken met een houtlook of een strakke vloer.

Als je geen vloerbedekking wilt laten leggen maar toch een goedkoper vloer dan is de keuze van laminaat of klik laminaat ideaal. De legprijzen van laminaatvloeren zijn goedkoop en ook de aanschaf van deze vloeren is goed betaalbaar.

Een nieuwe vloer leggen kan je zelf doen als je handig bent. Het ligt er wel aan welke vloer u kiest. Kiest u voor kliklaminaat dan is deze makkelijk zelf te leggen. Kiest u voor een hardhouten vloer met een visgraat motief dan kunt u beter een vloerenlegger inschakelen.

Het leggen van uw vloer tegen scherpe m² prijzen

Zeker bij duurdere houten vloeren en bij tegelvloeren is het een specialistisch karwei. Een geëgaliseerde ondervloer is een voorwaarde voor een perfect eindresultaat.

Laat daarom altijd een vloer leggen door een erkende specialist. Met erkenning bedoelen wij dat het betreffende bedrijf aangesloten moet zijn bij de NOA.

Dit betekent dat u weet dat er vanuit overheidswege hoge eisen worden gesteld en dat u verzekerd bent van garantie over de uitgevoerde werkzaamheden.

De Vloer-Gigant doet dit graag voor u. Wij hebben erkende, ervaren vloerenleggers en parketteurs in dienst die ervoor zorgen dat uw vloer strak komt te liggen.

 

Offerte voor het leggen nodig?

Bent u benieuwd naar de prijzen van een vloer renovatie omdat uw huidige vloer verouderd is, vul dan gratis het online offerte formulier in.

U wordt stap voor stap door het formulier geleid en na verzenden heeft u binnen maximaal 2 werkdagen zicht op onze scherpe tarieven.

Wij adviseren u meerdere offertes aan te vragen bij meerder aanbieders.

Zo kunt u na vergelijking erachter komen dat wij echt doen wat wij zeggen tegen een zeer gunstig tarief.

 

Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring