Natuursteen vloeren laten leggen

Bent u op zoek naar een mooie duurzame natuursteen vloer met of zonder vloerverwarming? En deze wilt u graag zo goedkoop mogelijk in uw woonkamer, keuken of badkamer laten leggen?

Een vloer van natuursteen kan op verschillende manieren gelegd worden. De keuze is afhankelijk van de ondergrond en de tegels zelf. Het verlijmen van de natuursteen heeft de meeste voorkeur, maar dan moeten de tegels wel gezaagd worden op gelijke dikte.

natuursteen polijsten vloer
Natuurstenen vloer polijsten

Is de ondergrond wat minder vlak of hebben de tegels dikteverschillen, dan kan natuursteen worden gelegd met een speciale mortellaag.

Leest u dan eerst alle informatie betreft hardsteen natuurstenen vloeren en de gemiddelde prijzen per m² voor het aanbrengen.

Wat kost het leggen van natuurstenen per m²?

Wat kost het om uw vloer te voorzien van natuursteen per m²? De gemiddelde kosten die een vloerenlegger berekend voor het leggen van een natuurstenenvloer willen nog wel eens variëren.

Zo zijn de prijzen afhankelijk of de vloer gelijmd wordt of vastgelegd wordt in de cement. En of u graag vloerverwarming wilt gebruiken of niet!

We zullen de gemiddelde prijs voor u onder elkaar zetten:

 • Per m² verlijmen gemiddelde prijs 23,- euro
 • Vloer vastzetten in de cement specie gemiddelde prijs 40,- euro.

De onderstaande tabel geeft u de prijzen per vierkante meter voor verschillende natuurstenen tegels, inclusief btw.

Soort natuursteen Gemiddelde prijs per m²
Graniet€ 60 – € 100,-
Hardsteen€ 35 – € 125,-
Kalksteen€ 30 – € 125,-
Kwartsiet€ 45 – € 135,-
Leisteen€ 25 – € 170,-
Marmer€ 50 – € 135,-
Andere materialen€ 5 – € 19,-
Factoren Gemiddelde prijs per m²
Vloertegels€ 10,- tot aan € 190,-
Natuursteen€ 10,- tot aan € 90,-
Keramisch€ 25,- tot aan € 140,-
Tegelzetter€ 25,- tot aan € 50,-
Lijm& voegmiddel€ 8,- tot aan € 30,-

Als u exact wilt weten wat het plaatsen van uw nieuwe natuurstenenvloer in uw badkamer, keuken, of woonkamer gaat kosten.

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan. Binnen 2 werkdagen zullen wij u via mailcontact benaderen met een zeer scherpe m² prijs.

natuursteenvloer-leggen
Natuurstenen vloer laten leggen

Soorten natuursteen

De meest voorkomende soorten natuurstenen vloeren die wij in Nederland gebruiken zullen wij eerst eens voor u op een rijtje zetten.

Al deze hardstenenvloeren kunnen met of zonder vloerverwarming worden aangelegd:

 • Marmer
 • Graniet
 • Leisteen
 • Kwartsiet
 • Travertin

Het bijzondere van natuursteen is dat geen steen gelijk aan elkaar is, dit geeft ook zo’n mooi speels, maar vooral levendig effect.

Een vloer van natuurstenen in een woning staat prachtig en geeft een ruimtelijk effect.

natuursteenvloer-leggen-met-vloerverwarming
Natuurstenen tegel vloer

Voordelen van natuursteen

Natuurstenen tegels hebben een flink aantal voordelen in tegen stelling tot andere vloeren.

We zullen de voordelen voor u eens onder elkaar zetten:

 • Zeer sterk en erg duurzaam.
 • Makkelijk schoon te maken.
 • Goede geleiding van uw vloerverwarming.
 • Geeft een zeer luxe uitstraling aan uw huis.

Natuurstenen laten leggen

Natuursteen is een van de meest duurzame materialen die er bestaan. Het is een erg hard materiaal dat tegen een stootje kan en dus niet snel verslijt of lelijk wordt. Sterker nog natuursteen wordt net mooier met de jaren.

Een natuursteen vloer gaat een leven lang mee. Zelfs na jaren intensief gebruik behoudt het materiaal zijn natuurlijke schoonheid.

Het leggen van een natuurstenenvloer kan op twee verschillende manieren:

Vloer of wandtegels van marmer worden tegenwoordig vaak op de juiste dikte gefreesd, en kunnen dan zeer goed gelijmd worden op zowel de vloer als op de wanden.

In het geval van lijmen zal de natuursteen tegel met een dunne lijmmortel op de bestaande zandcementdekvloer worden aangebracht en vastgeplakt.

Het is verstandig om een natuurstenenvloer door een vloerenlegger te laten aanbrengen. Aangezien de toleranties en de maatvoering erg nauw kijken.

Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan om uw natuurstenen vloer te laten plaatsen en ontvang de m² prijzen binnen enkele dagen in uw mailbox.

De prijsopbouw

 • De goedkoopste optie: Het wordt afgeraden natuursteen zelf te leggen. Het materiaal is hiervoor te duur en leggen in specie is een lastige en specialistische klus. Daarnaast is het ook zwaar werk, omdat de tegels groot zijn. Voor het laten leggen van een natuurstenen tegel van lage kwaliteit betaalt u minimaal €70,- per vierkante meter.
 • De gemiddelde prijs: De meeste mensen die voor natuursteen kiezen zullen echter niet voor de goedkoopste optie gaan. Wilt u een kwalitatieve natuurstenen tegel laten leggen, dan betaalt u toch al makkelijk aanzienlijk meer. Gemiddeld kunt u rekenen op €150,- per vierkante meter.
 • De maximale prijs: Als u echter de meest luxe badkamer wilt met het duurste marmer, of u wilt van u granieten woonkamer vloer een echte blikvanger maken, dan betaalt u de hoofdprijs. Een ervaren tegelzetter kan de tegels in een interessant patroon aanbrengen om de muur of vloer extra apart te maken. Maximaal betaalt u voor het laten leggen van natuurstenen tegels per vierkante meter gemiddeld €250,-.

Sfeervolle vloer

Zo een vloer van natuurstenen is zeer robuust en sfeervol. Het materiaal geleidt super waardoor het zeer geschikt is voor vloerverwarming.

Voordat de vloer gelegd wordt denk dan eens aan egaliseren van de vloer om deze goed vlak te krijgen.

Wij leggen de vloer voor u in de cementspecie, maar er is ook een mogelijkheid tot lijmen.

Belangrijk is dat als u de vloer heeft laten leggen dat u er minimaal drie dagen niet op loopt, omdat alles goed moet uitharden zodat u geen verzakkingen krijgt.

Zodra wij de vloer hebben gelegd zorgen wij dat alle resten van cement goed verwijderd worden om een cement sluier tegen te gaan.

natuursteenvloer-polijsten
Natuurstenen vloer wordt gepolijst

Polijsten

Door een natuursteen vloer te laten aanleggen en te polijsten ontstaat werkelijk een schitterend effect.

Een natuurstenen vloer wordt gelegd met de grootste zorg en wordt daarna gereinigd en geïmpregneerd.

Ondanks dat deze vloer wel tegen een stootje kan, kan hij naar verloop van tijd dof worden of verkleuren. Daarom kunt u uw natuursteen laten polijsten.

De doelstelling van een natuursteen vloer polijsten is om een een oppervlak van een materiaal glad en glanzend te maken waardoor er een sterk spiegelend effect wordt verkregen.

Om de kleur het beste tot zijn recht te laten komen wordt graniet vaak gepolijst. Velen kennen de natuursteensoort van de aanrechtbladen, maar graniet is ook bijzonder geschikt als vloertegels, want het is heel duurzaam en slijtvast. Granieten vloertegels behouden zelfs hun glans in druk belopen ruimtes zoals de hal.

Eerst wordt er grof geschuurd om vervolgens met steeds fijner schuurmateriaal te gaan werken om uiteindelijk het materiaal steeds gladder te maken.

Kosten vloer polijsten?

De Vloer-Gigant is gespecialiseerd in het leggen van vloeren maar ook in het polijsten van natuursteen. Wij beschouwen dit als een belangrijk onderdeel van onze service. Door natuursteen te polijsten, krijgt deze zijn originele glorie weer terug.

Deze meterprijzen variëren tussen de € 16,- en € 22,- per meter, exclusief de verschuldigde 21% btw. Met btw variëren de meterprijzen dan voor het polijsten van een natuursteen vloer tussen de € 19,30 en € 26,60. Deze behandeling is hetzelfde namelijk de twister methode of de spaanse methode.

Het gladmaken heeft niet louter een cosmetische functie, het is namelijk ook erg goed voor het onderhoud en de levensduur van uw natuurstenen vloer.

Vuil zal zich minder snel hechten en het schoonhouden wordt een heel stuk makkelijker.

Polijsten is iets dat met zorg dient te gebeuren. Schakel daarom altijd een ervaren specialist in. Wij beschikken over de juiste gereedschappen en materialen voor het beste resultaat.

Wilt u weten hoe wij precies de vloeren in uw huis polijsten of wilt u weten wat het kost per m² om het zelf te proberen?

Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan. Geeft u vooral aan wat de oppervlakte van uw vloer betreft en waar de ondergrond uit bestaat.

Beloopbare vloer

Ondanks dat u na drie dagen weer op de vloer mag lopen en de meubels kunt gaan plaatsen, heeft de vloer nog iets langer nodig om volledig te drogen en is het van belang dat u de vloeren alleen reinigt met een vochtige dweil, dus weinig water!

Na het leggen van de vloer van natuursteen zullen wij de vloeren impregneren om deze voor u zo goed mogelijk te beschermen tegen vlekken.

Een mooi voordeel van impregneren is dat de kleuren en structuren van de natuurstenen vloer verduidelijkt worden.

Natuurtegel-vloer
Natuurtegel vloer

Onderhoud

Natuurstenen hebben wel het nodige onderhoud nodig om de mooie uitstraling te kunnen waarborgen. Zo zijn er speciale reinigingsmiddelen beschikbaar om de vloer mooi glad, schoon en glanzend te houden.

Eens in de zoveel tijd is het echter ook nog nodig om een natuurstenen vloer te polijsten. Na een polijst behandeling is de vloer als nieuw.

Offerte nieuwe natuurstenen vloer

Wilt u exact weten wat het leggen van een hardstenenvloer kost? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een prijsindicatie bij ons aan.

Door het offerte formulier in te vullen ontdekt u snel wat de kosten zijn van een natuurstenenvloer laten leggen. Ook heeft u dan de gelegenheid om onze prijs te vergelijken met andere vloerenleggers.

Wij kunnen u garanderen dat wij een zeer goedkope vierkante meterprijs hanteren.

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring