Gietvloer laten leggen

Steeds meer mensen met een modern interieur kiezen voor een gietvloer in de woonkamer. Een gietvloer past bij elk interieur en geeft een strak uiterlijk aan uw woning keuken of badkamer.

Een gietvloer bestaat uit 2 componenten waarvan het hoofdcomponent polyurethaan is.

Een gietvloer kan met veel interieurstijlen gecombineerd worden. Als u op zoek bent naar een vloer die duurzaam is voor in uw woning of bedrijfsruimte dan zijn gietvloeren de meest makkelijkste optie. Door zijn naadloze karakter is de vloer makkelijk schoon te maken. 

We zullen u op deze pagina alles vertellen over dit soort vloeren en de gemiddelde prijzen.

Epoxy-vloeren
Stijlvolle epoxy vloer aangebracht

Wat kost een gietvloer?

De prijzen van gietvloeren vallen relatief mee te opzichte van bijvoorbeeld een eiken houtenvloer, of het laten leggen van tegels in uw huis.

De exacte kosten liggen gemiddeld tussen de 55,- en de 75,- euro per vierkante meter. De m² prijs is erg afhankelijk van het vloeroppervlakte.

Hoe groter het vloeroppervlakte is hoe goedkoper de m² prijs zal worden.

We geven u hiervan een voorbeeld:

 • Woonkamer van 50 m² gemiddelde prijs 3500,- euro exclusief btw – prijs per m² 70,- euro
 • Woonkamer van 100 m² gemiddelde prijs 5000,- euro exclusief btw – prijs per m² 50,- euro

De bovengenoemde bedragen zijn slechts maar een prijsindicatie. Wilt u graag weten wat het kostenplaatje gaat worden in uw situatie? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen enkele dagen een prijs waar u tegen zal zeggen zeer scherp dus!!!!

Bij aanschaf van een vloer moet u rekening houden met verschillende soorten factoren, zoals hoelang gaat een gietvloer mee, staat het mooi bij u interieur. Maar 1 van de belangrijkste is wat kost een gietvloer nou precies?

In onderstaande tabel vindt u enkele richtlijnen wat betreft de kosten voor verschillende gietvloeren.

Deze prijzen zijn ter indicatie, aangezien de gietvloer prijs onder andere afhankelijk is van de ondergrond en het aantal vierkante meters. De prijzen zijn per vierkante meter, excl. btw.

Soorten gietvloeren

Type gietvloer Vloerverwarming mogelijk Laagdikte Gemiddelde prijs per m² Betonlook mogelijk
Epoxy gietvloerJa2-3 mmTussen de €40,- en de €70,-Nee
Pu gietvloerJa2-3 mmTussen de €60,- en de €80,-Ja
BetonvloerJa5-6 mmTussen de €60,- en de €80,-Nee
Beton CireJa2-3 mmTussen de €70,- en de €90,-Ja
GrindvloerJa4-6 mmTussen de €25,- en de €40,-Nee
MicrocementJa2-3 mmTussen de €70,- en de €95,-Ja
Vloer CoatingJa0.5 mmTussen de €22,- en de €40,-Nee
WoonbetonJa5-6 mmTussen de €70,- en de €95,-Ja
TroffelvloerJa5-6 mmTussen de €55,- en de €75,-Nee

Voordelen van een gietvloer

Wat zijn nu de voordelen van zo een vloeistofdichte gietvloer? En is deze wel geschikt voor in uw woning?

We zetten alles even op een rijtje voor u:

 • Naadloos.
 • Slijtvast.
 • Stofvrij en hygiënisch.
 • Alle kleuren.
 • Onderhoudsvrij.

Dit zijn de grootste voordelen van gietvloeren.

Maar er zijn ook wel enkele nadelen zoals:

 • Glad bij water.
 • Slecht te repareren bij eventueel beschadigen.
 • Kan lichtelijk verkleuren.

Zoals u kunt lezen zijn er dus meer voordelen als nadelen aan het laten aanbrengen van een gietvloer.

Welke factoren bepalen de kostprijs van een gietvloer?

Gietvloer prijzen kunnen sterk variëren aan de hand van onderstaande factoren kan je inschatten of de prijs van uw gietvloer naar de gemiddeld hoge of lage kant zal zijn.

1. Type gietvloer

Het type gietvloer is één van grootste kostenbepalers. Dit heeft te maken met de kostprijs van de grondstoffen en de arbeidsintensiviteit van de plaatsing. Sommige gietvloeren worden in 3 lagen geplaatst, anderen vergen 6 lagen.

2. Oppervlakte

Net zoals veel andere zaken in de bouw geldt de regel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de vierkante meter (m²) prijs. Dit heeft alles te maken met het feit dat de voorbereidende werken en het reinigen van materiaal evenveel werk is, ongeacht de oppervlakte.

3. Voorbereiding van de ondergrond

Ook de voorbereiding van de ondergrond zal een invloed hebben op de prijs. Daarom rekenen wij ook voor gemiddelde tarieven voor plaatsing op een vlakke dekvloer zoals een zandcementvloer.

Moet de gietvloer op een andere ondervloer geplaatst worden (tegels, houten vloer, niet-egale betonvloer) dan zullen er bijkomende kosten aangerekend worden.

Zo zijn er nog bijkomende factoren wat de kostprijs kan bepalen.

 • Voorbereidingswerkzaamheden
 • Persoonlijke wensen (zoals vloerverwarming)
 • Grootte van oppervlakte
 • Arbeidsuren voor het leggen van de vloer
 • Materiaalkeuze

Een duurdere gietvloer hoeft niet per se te betekenen dat het een hogere kwaliteit gietvloer betreft. Sommige typen gietvloeren zijn simpelweg beter geschikt voor bepaalde doeleinden.

Gietvloer
Gietvloer aangebracht

Gietvloer in de badkamer laten leggen

De keuze uit badkamervloeren beperkt zich traditioneel gezien tot steen, beton en tegels of een prachtige siergrindvloer.
Doordat een gietvloer volledig naadloos is, krijgt kalk geen kans om zich in naden en voegen te nestelen.

Toch kun je met gietvloeren tegenwoordig een hele hoop richtingen op. Zo zijn er verschillende waterdichte technieken om deze vloeren te laten leggen in uw badkamer in plaats van betegelen.

Er zijn echter wel enkele uitzonderingen, cementgeboden gietvloeren zijn gemaakt van echt beton. Water kan in beton trekken, met alle gevolgen van dien. Een coating biedt dan ook niet 100% garantie op waterdichtheid. Wij adviseren daarom andere gietvloeren die wél van nature waterafstotend zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan een PU gietvloer of een epoxyvloer.

Uiteraard gelden in deze ruimte, voor wat betreft de keuze, wel een aantal beperkingen. Dit heeft er uiteraard mee te maken dat de badkamer nu éénmaal een natte ruimte is.

De materialen die voor vloer het meest geschikt zijn, zijn dan ook tegels, kunststof (vinyl, linoleum en PVC) en natuursteen (marmer, graniet en leisteen).

Het integreren van een comfortabele vloerverwarming, elektrisch of op de CV aangesloten, behoort ook tot de mogelijkheden.

Zo zijn is er dus meer mogelijkheden dan u in eerste instantie voor mogelijk houdt. Een mooie strakke vloer is de bekroning van uw nieuwe badkamer.

Gietvloer in de woonkamer laten leggen

Een gietvloer in de woonkamer biedt talloze en praktische voordelen. Het is makkelijk te onderhouden en is dus perfect voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren. Zeker in verband met allergieën.

Het strakke uiterlijk, de waterdichtheid en duurzame afwerking zorgen voor een mooie en praktische ondergrond. Het tijdloze karakter komt niet alleen tot uiting in het design dat blijvend mooi is. Het tijdloze karakter heeft namelijk eveneens betrekking op de lange levensduur.

En er is bovendien afstemming te realiseren in combinatie met allerlei stijlen, zoals het industriële interieur net als de Scandinavische stijl.

De veelzijdige mogelijkheden maken het voor een brede doelgroep interessant om voor een gietvloer in de belangrijkste ruimte in huis te kiezen. 

Gietvloer in uw woning laten leggen

Gietvloeren zijn vloeren die steeds vaker in woningen worden aangebracht. Ze zijn niet alleen zeer sterk maar geven het woonoppervlakte visueel veel meer ruimte.

Ook zijn de kosten in vergelijking met andere vloeren zoals laminaat, parket of een tegelvloer per m² veel lager. Epoxy vloeren hebben een lichte vering en zijn zeer goed te combineren met een vloerverwarming.

Een gietvloer is een zeer comfortabele vloer die zich altijd aan de omgevingstemperatuur zal aanpassen.

vloer-van-betonlook
Gietvloer van betonlook

Woonbeton

Een betonlook vloer ook wel woonbeton genoemd is een cementgebonden vloer die in meerdere lagen wordt aangebracht.

Door de verschillende lagen en het toepassen van verschillende kleur pigmenten zal de vloer een betonlook uitstraling krijgen.

De meeste kleuren die worden gebruikt zijn grijstinten van licht naar donker. Maar ook natuurtinten zijn erg in trek op het moment.

Betonlook gietvloeren hebben een zeer stoer en robuust uiterlijk en kunnen er net zo uit komen te zien als echt beton.

Ook deze soort vloer voelt lekker comfortabel aan en is zeer onderhoudsvriendelijk. Woonbeton of betonlook vloeren zijn ook zeer goed toe te passen in industriële ruimtes.

Denkt u hierbij aan de volgende ruimten:

 • Magazijnen
 • Balkons
 • Werkplaatsen
 • Parkeergarages
 • Fabriekshallen
 • Galerijen
epoxy-vloer
Epoxy vloer

Goedkoop alternatief

Als u uw woning op gaat knappen komt hoogstwaarschijnlijk ook de vloer aan de beurt. Als u al een hele verbouwing achter de rug heeft en uw zit bijna tegen uw budget aan dan is het uiteraard wel fijn als de nieuwe vloer goedkoper uitpakt dan u denkt.

Als u zelf een gietvloer wilt gaan aanleggen zal dit een stuk goedkoper zijn dan dat u een vloerenlegger zal inhuren. Een goedkope gietvloer zelf leggen is mogelijk tenzij u maar weet wat u doet.

We zullen u hier enkele tips geven om zo goedkoop mogelijk uw gietvloer zelf aan te brengen.

 • Zorg dat uw betonnen of zandcementdekvloer vlak is.
 • Zorg ervoor dat deze stof en vetvrij is.
 • Werk in meerdere lagen.
 • Giet stroken van links naar rechts.
 • Smeer de epoxy goed uit met een spaan.
 • Rol als alles goed is uitgehard de vloercoating er overheen.

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, maar in het algemeen geldt dat een gietvloer zo’n 15 tot 20 jaar meegaat. Een gietvloer gaat zo lang mee omdat de gietvloer uit verschillende lagen bestaat. Dit maakt de vloer erg sterk en weerbaar.

Een epoxy gietvloer is harder en sterker dan een PU gietvloer. Polyurethaan biedt qua eigenschappen meer comfort en is daarom ook geschikt voor toepassing in woningen. De epoxyvloer is door de typische kenmerken weer meer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes.

Een gietvloer leggen neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de vloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, kan het altijd wat langer duren.

Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NOA
 • Bijna 31 jaar ervaring