PVC vloeren leggen

Een PVC vloer is een vloer die vandaag de dag steeds vaker voorkomt. PVC vloeren zijn over het algemeen makkelijk schoon te maken.

De vloer is in elke structuur en kleur te verkrijgen, het gaat goed samen met vloerverwarming en gaat langer mee dan laminaat of houten vloeren.

Een vloer van PVC werkt perfect geluiddempend en is nauwelijks van echt houten vloer te onderscheiden. PVC is namelijk een afkorting voor polyvinylchloride een groot verschil ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat.

PVC vloer

Wat kost een PVC vloer per m²?

Een vast antwoord op de vraag, wat kost een PVC vloer is er natuurlijk niet de kosten zijn afhankelijk van bepaalde factoren.

Zoals wat is de totale oppervlakte, laat u het wel of niet leggen? Wat voor soort PVC vloer klik of plak?

Wij hebben hieronder een gemiddelde prijsindicatie voor u geplaatst:

De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een pvc vloer liggen tussen de €17,- en de €35,- per m².

Dit is inclusief materiaal en arbeidsuren. De kosten van klik pvc vloeren variëren.

Goedkope PVC vloeren: Er zijn verschillende soorten prijsklasse, zo is een relatief goedkoop merk al mogelijk voor ongeveer gemiddeld €35,- per m².

Middenklasse PVC vloeren: Merknaam therdex is vrijwel de enige in de middenklasse en zijn te koop voor €55,- per m² en kunnen oplopen tot ongeveer €70,- per m². De reden waarom ze wat prijziger zijn is omdat ze milieuvriendelijk worden gemaakt.

Dure PVC vloeren: De prijsverschillen liggen relatief dichtbij elkaar, in deze klasse gaat het vooral over bepaalde patronen zoals, visgraat, tegels of stroken.

Door deze unieke patronen zijn de prijzen iets hoger. Zo begint de visgraat PVC vloer al vanaf €65,- en kan oplopen tot de €75,-. PVC tegels €65,- en kunnen oplopen tot de €70,-. PVC stroken €60,- en kunnen oplopen tot de €68,-.

LegmethodeGemiddelde prijs per m²
PVC vloer laten leggen lijmen stroken€ 17,- tot € 35,-
PVC vloer laten leggen lijmen patroon€ 25,- tot € 40,-
Click PVC vloer laten leggen€ 18,- tot € 35,-

PVC vloeren voordelen 

 • Het vraagt bijna geen onderhoud.
 • Is goed en gemakkelijk schoon te houden en vuil hecht zich niet makkelijk aan de vloer.
 • Bestendig tegen vocht.
 • Het is duurzaam gaat langer mee dan bijvoorbeeld laminaat.
 • In combinatie met vloerverwarming is het dus ideaal.
 • Het is sterk en geluiddempend.
 • In elke kleur en afmeting te verkrijgen.
 • Het is waterbestendig ideaal voor een vloer bijvoorbeeld in de badkamer.

Wat is een PVC vloer?

Er zit veel verschil in de kwaliteit tussen alle soorten PVC. Er zijn verschillende soorten PVC vloersystemen waar u een keuze uit kunt maken.

Zo kunnen de PVC vloeren vastgelijmd worden maar u kunt er ook voor kiezen om de PVC vloer klik zwevend te laten leggen.

Daarom worden PVC vloeren met een kliksysteem regelmatig op een ondervloer gelegd.

Die ondervloer vormt een zachte laag tussen de harde ondergrond en de vloer. De meeste voorkomende vloeren zijn gemaakt van kunststof PVC.

Wat is het verschil tussen klik PVC en plak PVC?

Er zijn zachte flexibele stroken en tegels die in elkaar te klikken zijn, deze flexibele stroken vallen inmiddels door een kliksysteem in elkaar.

Klik PVC is dikker door het kliksysteem wat aan de strook vastzit en door de ondervloer die nodig is om de vloerdelen goed in elkaar te laten klikken.

Voor het klik systeem hoeft de vloer niet speciaal geëgaliseerd te worden, wat bij PVC plak wel het geval is. Plak PVC is flexibeler in gebruik omdat u niet te maken heeft met verbindingen.

Plak PVC plat u direct aan de egaliseerde ondervloer vast. Deze manier is de meeste strakke variant onder de PVC vloeren

De PVC plakvloer gebruikt u wanneer u optimaal de warmte uit uw vloerverwarming wilt halen, maximale geluidsdemping wilt en helemaal de keuze wilt hebben in welke richting uw u vloer legt.

PVC klik systeem

Stappenplan

Time needed: 1 day.

Stappenplan PVC vloer leggen

 1. Vloer opmeten

  De oppervlakte inmeten of laten inmeten van de ruimte waar de vloer kom te liggen is heel belangrijk. Hierbij dient u altijd rekening te houden met het snijverlies. Zodat u altijd genoeg PVC besteld. Liever teveel dan te weinig.

  Vloer opmeten Vloer-gigant

 2. Vloer schoonmaken

  De ondervloer dient eerst goed geveegd te worden en gestofzuigd te worden. Hierna kan er een primer op de vloer worden aangebracht. Deze primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de bestaande vloer.

  Egaline is nodig als u hebt gekozen voor een plak PVC, omdat u dan de vloer met PVC vloer lijm gaat vastlijmen aan de betonnen vloer. Zorgt u er wel voor dat u dat doet de ondervloer egaal en glad is. Als u voor de klik variant kiest waarbij u de PVC stroken zo in elkaar kunt klikken, dan kunt u het egaliseren van de vloer overslaan.

  Ondervloer PVC

 3. Vloer egaliseren

  Als u voor plak PVC vloer gaat dan houdt het dus in dat u moet gaan lijmen, dan is de volgende stap het egaliseren van de ondervloer.

  Een primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de bestaande vloer. Na het egaliseren mag er ongeveer 5/6 uur niet gelopen worden op de vloer. als de egaline is uitgehard dan moet de vloer nog geschuurd worden met een schuurmachine. Na het schuren, dient u de vloer nogmaals schoon te maken.

  egaliseren PVC vloer

 4. Vloer acclimatiseren

  Een nieuwe PVC vloer moet voor het leggen altijd eerst acclimatiseren. Het is daarom belangrijk dat de PVC vloer 24 uur voor het leggen van de PVC vloer op kamertemperatuur ligt.

  Vloer Acclimatiseren

 5. PVC vloer lijmen of leggen

  Gaat u voor PVC vloer lijm? Dan dient de vloer daarna nog gewalst te worden. Zo hecht de vloer zo goed mogelijk aan de lijm.

  Vloer walsen Vloer-gigant

PVC vloer reinigen (hoe doe je dit?)

Heeft u een PVC vloer in uw woning? Dan is het belangrijk om uw vloer te reinigen en goed te onderhouden.

Zo is het belangrijk om te weten welke producten u het beste kunt gebruiken en welke producten u het beste kunt vermijden. Het onderhoud van uw PVC vloer is belangrijk omdat u op deze manier langer van uw vloer kunt genieten.

Een schone en nette vloer ziet er niet alleen goed verzorgd uit, maar verlengd ook de levensduur van uw vloer.

Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. De vloer kunt u dweilen met water en een scheutje speciaal schoonmaakmiddel voor de pvc vloer toevoegen.

Eens in de zoveel tijd kunt u een intensieve onderhoud reinigings beurt toevoegen, door middel van een speciale machine in te huren die uw vloer goed reinigt. Daarna kunt u met de speciale schoonmaakmiddel de vloer reinigen.

Regelmatig reinigen is van groot belang. Wanneer je vuil of vlekken ziet liggen is het belangrijk om dit zo snel mogelijk schoon te maken om zo blijvende vlekken of schade te voorkomen.

 • Gebruikt u geen schoonmaakmiddelen met zeep.
 • Gaat u niet met schuurmiddelen of borstels op de vloer aan de slag.

Het schoonhouden van de vloer is enorm belangrijk om zo de kwaliteit hoog te houden en de levensduur te verlengen.

PVC visgraat plak variant

Vloerverwarming met een PVC vloer

Een PVC vloer en vloerverwarming gaan prima samen. Vloerverwarming is een ideaal om een ruimte op gelijkmatige manier te verwarmen en kan gepaard gaan met lagere stookkosten dan wanneer er alleen met radiatoren wordt gewerkt.

De warmte weerstand van PVC is laag in vergelijking met andere materialensoorten zoals bijvoorbeeld laminaat daarin tegen zijn PVC vloeren dun en laten warmte goed door.

Doordat PVC vloeren de afgegeven warmte goed begeleiden, zorgen ze ervoor dat uw vloerverwarming tot zijn recht komt en de energiekosten niet onnodig hoog worden.

Mocht u ervoor kiezen om een PVC vloer met vloerverwarming te laten leggen dan kunt u nog steeds een pvc vloer in verschillende kleuren nemen.

En ook nog in verschillende patronen zoals tegels of visgraat.

Pvc vloer in de badkamer

PVC vloeren kan ook heel makkelijk in de badkamer omdat:

Vochtwerend: Een pvc vloer is waterbestendig, de vloer gaat niet vervormen wanneer deze met water in aanraking komt.

De vloer wordt niet glad: Ook deze eigenschap is zeker voor een badkamervloer natuurlijk erg belangrijk.

De toplaag: Hoe dikker de toplaag hoe steviger de vloer.

Milieuvriendelijk: Een vloer van PVC kan geheel gerecycled worden.

Offerte aanvragen

Wij kunnen elke soort vloer in uw woning leggen. Van houten vloerenlaminaat, tot aan pvc, alles is mogelijk. Wanneer u een nieuwe vloer wilt laten leggen is het van belang dat de basis goed is.

Wij kunnen daarom voor u een ondervloer leggen of de basis vloer egaliseren, dit is afhankelijk van uw vloer. Wij kunnen u hierin adviseren en de juiste handelingen uitvoeren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie ontvangen, om meer inzicht te krijgen in de kosten kunt u direct een vrijblijvende scherpe offerte aanvragen.

Na ontvangst van uw offerte aanvraag heeft u binnen maximaal 2 werkdagen een kostenspecificatie in uw mailbox.

Vloer-Gigant
Vloer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!