Goedkope houten vloer laten leggen

Als u uw vloer in uw woonkamer of slaapkamer wilt voorzien van hout zijn er vele mogelijkheden.

Door een goedkope houten vloer te laten leggen kunt u flink besparen op de gehele verbouwing van uw woning.

Op deze pagina zullen wij u alle informatie geven over hoe goedkoop een houten vloer aangebracht kan worden en welke soorten houtplanken of laminaat u kunt leggen.

Snel een prijsindicatie?

goedkope-houten-vloer-leggenVloerdelen, de betaalbare soorten

Er zijn vele verschillende soorten vloerdelen en planken te verkrijgen die per m2 niet al te duur zijn. We zullen deze even voor u op een rijtje zetten:

 • Grenen-vloer
 • Kliklaminaat
 • Steigerhoutenvloer
 • Onbehandeld eikenvloerdelen

Bij het aanschaffen van een goedkope houten vloer kunt u er voor kiezen of de prijs inclusief of exclusief het leggen moet zijn. 

De meeste mensen kiezen ervoor om de vloer te kopen inclusief het laten leggen.

Wat kost een houten vloer leggen?

De kosten van een houten vloer laten leggen zijn afhankelijk van het vloer oppervlakte en de soort vloerdelen die u kiest.

We zullen u hier enkele voorbeelden geven van de gemiddelde prijzen per m2 van verschillende soorten houten vloeren:

 • Grenen-vloer – prijs per m2 inclusief leggen = vanaf 55,- euro.
 • Laminaat laten leggen– prijs per m2 inclusief leggen = vanaf 17,- euro.
 • Steigerhoutenvloer – prijs per m2 inclusief leggen = vanaf 25,- euro.
 • Onbehandelde eikenvloerdelen – prijs per m2 inclusief leggen = vanaf 65,- euro.

Zoals u hierboven kunt zien zijn de prijzen per m2 verschillend. We zijn hier uitgegaan van een woonkamervloer van 50 m2.

Mocht uw vloeroppervlakte groter zijn dan 50 m2 dan zullen de m2 prijzen voor het aanbrengen van de vloer lager liggen.

Als u exact wilt weten wat de prijs is in uw situatie? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan. Binnen maximaal 2 dagen zullen wij een zeer goede prijsindicatie per mail naar u toe sturen.

Met een echte houten vloer voorziet u uw woonkamer, slaapkamer van een ongekende, luxe uitstraling. Tegen deze authentieke ongeëvenaarde uitstraling kan geen enkele imitatievloer op.

Het assortiment vloeren is overweldigend en er is voor ieder wat wils, ook qua budget.

Omdat het natuurlijk materiaal betreft, heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten, elk met een andere kleur en structuur.

goedkoop-vloer-laten-leggenOude houtenvloer

Wat voor type hout is voor u het beste is, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw gezinssamenstelling.

Een oude authentieke houten vloer kenmerkt zich door het gegeven dat geen enkel vloerdeel hetzelfde is. Ieder vloerdeel heeft zijn eigen structuur, vaak compleet met knoesten.

Dit zorgt juist voor de oude unieke uitstraling. Mooie oude vloerdelen zijn massief en hebben een behoorlijk gewicht omdat ieder deel volledig bestaat uit hout.

Massieve vloeren zijn erg duurzaam en de prijs per m2 is hierdoor ook iets hoger dan bij een houten grenen vloer.

Vloer laten leggen

Het leggen van een houten vloer heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Het aanbrengen was voorheen een behoorlijk ingewikkeld proces, tegenwoordig hoeft hij al lang niet altijd meer gespijkerd of gelijmd te worden zoals voorheen nog voorkwam bij verouderde vloeren.

Het zogenaamde zwevend leggen, wordt vaak toegepast. Echt hout werkt en zal tijdens kou en warmte wellicht nog iets uitzetten.

Onze vloerleggers weten uiteraard exact hoe zij dit moeten aanpakken. Een groot voordeel van een zwevende vloer is dat u, bij een eventuele verhuizing, de vloer kunt meenemen.

Oude vloer opknappen

Heeft u weinig budget en wilt u misschien uw oude vloer op laten knappen? Dan zijn er een aantal aspecten waar u op moet letten.

We zetten ze voor u op een rijtje:

 • Vloer moet goed geschuurd worden.
 • Denk aan de vloer isolatie.
 • Gaat u de vloer opnieuw verven of zet u hem in de olie?

U kunt ervoor kiezen om zelf uw bestaande vloer op te knappen wat een stuk goedkoper is dan dat u een vloerenlegger moet inhuren.

Laat u zich van tevoren goed informeren over de de juiste werkwijze en de eventuele kosten die u kwijt bent voor het zelf opknappen van de vloer.

Snel een prijsindicatie?

Zwevende vloerlaminaat laten leggen

U kunt er voor kiezen om een vloer vast maar ook zwevend te laten leggen.

Als de vloer zwevend neer wordt gelegd dan kunt u eventueel bij een verhuizing de oude vloer gewoon loshalen en meenemen.

Het nadeel van een zwevende vloer kan zijn dat deze een krakend geluid kan geven. Het laatste wat u natuurlijk wilt is een krakende vloer!

Zorg ervoor dat onder de vloer een goede isolatie is aangebracht die ervoor zorgt dat de geluidsoverdracht een stuk vermindert.

Een vloer isoleren kan op verschillende manieren. Zo zijn er isolatiematten te verkrijgen maar ook vloerisolatie rollen.

Bespaar op uw houten vloer leggen!

Voor een betaalbare houten vloer laten leggen bent u bij ons op het juiste adres?

Leg uw wensen en eisen eens aan ons voor, wij zullen zeker in staat zijn om u te verrassen met kwaliteit en en een goede service.

Maar hoe bespaart u nu op de kosten van een goedkope houten vloer?

Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk onze m2 prijzen voor uw nieuwe vloer leggen met die van andere vloerenleggers.

Op deze manier kunt u zien dat wij erg goedkoop zijn en u bespaart op de prijs voor uw nieuwe vloer!

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Vloer-Gigant
Vloer-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!