Vloerverwarming en gietvoer in een biedt de perfecte combinatie voor wie op zoek is naar meer comfort in huis, lagere energiekosten en meer ruimte in huis. Wat er vooral zo gunstig is aan een gietvloer combineren met vloerverwarming is dat een gietvloer zorgt voor een uitstekende warmtegeleiding. Een PVC gietvloer is slechts enkele millimeters dik, en verspreidt de warmte van de vloerverwarming hierdoor snel en gelijkmatig door de ruimtes. Dit zorgt niet alleen voor heerlijk warme voeten, maar ook voor een aangename temperatuur in het hele huis, het hele jaar door. In de zomer biedt de vloerverwarming verkoeling en in de winter comfortabele warmte. Doordat er geen lelijke radiatoren hoeven te worden weggewerkt, ontstaat er daarnaast een strakke en minimalistische uitstraling die perfect past bij moderne interieurs.

 

Bij Vloer-Gigant helpen we u graag voor een scherpe prijs verder bij een vakkundige installatie van uw nieuwe comfortabele en stijlvolle vloer, inclusief vloerverwarming.
Wij bieden voordelige combi-pakketten aan waarbij we uw vloerverwarming en gietvloer in een keer installeren voor een scherpe prijs.
Met onze ruime expertise en ervaring kunnen we u helpen de ideale vloeroplossing te vinden die perfect is afgestemd op al uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

 

Eerst wat meer informatie? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over vloerverwarming en gietvloer als combinatie en de bijbehorende prijzen.

Meerdere factoren kunnen de prijs van een gietvloer inclusief vloerverwarming beïnvloeden. Hieronder ziet u een aantal vragen die de prijs bepalen.

 

Welk type gietvloer kiest u?

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden gietvloeren. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse, afhankelijk van de materialen en installatiekosten.

Wat is de kwaliteit van de materialen?

De kwaliteit van de materialen die gebruikt worden voor zowel de gietvloer als de vloerverwarming kan variëren, en dit kan van invloed zijn op de prijs. Hoogwaardige materialen kunnen duurder zijn, maar kunnen ook duurzamer en beter presteren op lange termijn.

Zijn er veel voorbereidende werkzaamheden nodig voor de installatie?

Soms zijn er verschillende voorbereidende werkzaamheden nodig voordat de gietvloer en vloerverwarming geïnstalleerd kunnen worden. Denk aan het egaliseren van de ondervloer of het aanpassen of verwijderen van de bestaande vloer die u al heeft indien nodig. Deze extra werkzaamheden kunnen de arbeidsuren van de vakman, en dus de kosten verhogen. In sommige gevallen kunt u ook zelf alvast uw vloer voorbereiden om te besparen op arbeidskosten.

Hoeveel tijd kost de installatie?

Hoeveel tijd de installatie zal kosten zal afhankelijk zijn van factoren zoals de grootte en vorm van de ruimte, de aanwezigheid van obstakels zoals meubels of pijpleidingen, en eventuele speciale extra wensen zoals het plaatsen van isolatie onder de vloerverwarming. Ook de tijd die het project in beslag neemt bepaalt de arbeidskosten en de totaalprijs voor de installatie.

Wat kost een gietvloer? €65,- per m2
Wat zijn de kosten voor een vloerverwarming en gietvloer? €105,- per m2

Op zoek naar een hoogwaardige vloerverwarming inclusief gietvloer, maar wilt u liever niet de hoofdprijs betalen? Bij Vloer-Gigant vinden we dat kwaliteit en vakkundige installatie zeker niet duur hoeft te zijn. Ons doel is om hoogwaardige vloeroplossingen aan te bieden tegen betaalbare prijzen, zonder in te leveren op expertise en vakmanschap!

 

Met onze jarenlange ervaring hebben we een sterke relatie opgebouwd met onze leveranciers, waardoor we gunstige inkoopvoorwaarden genieten. Dit voordeel geven we graag door aan u, onze gewaardeerde klant.

 

Bij Vloer-Gigant kunt u geheel vrijblijvend en snel een offerte aanvragen voor een combinatiepakket voor vloerverwarming en gietvloer in één. Ons team staat klaar om u te adviseren en met u mee te denken over de beste gietvloer met vloerverwarming.

 

Benieuwd naar onze vloermogelijkheden en scherpe prijzen? Vraag vandaag nog een gratis prijsindicatie aan via onze website en laat u verrassen door de mogelijkheden.

Een vloerverwarming en gietvloer combi biedt vele interessante voordelen die deze investering de moeite waard maken. Hieronder ziet u de belangrijkste voordelen op een rij:

Ruimtelijk effect 
Wanneer u uw verwarmingssysteem vervangt voor een verwarming onder uw gietvloer zijn radiatoren en verwarmingsonderdelen niet langer zichtbaar in huis. Hierdoor ontstaat er een ruimtelijk effect, waardoor de ruimte er gelijk veel groter en minimalistisch uitziet. Hoe minder obstakels, hoe meer rust in huis!

Gelijkmatige warmteverdeling
De warmte wordt bij vloerverwarming zeer gelijkmatig verdeeld over de ruimte, waardoor er geen koude plekken ontstaan en de kamers veel comfortabeler aanvoelen. 

Energie besparen 
Vloerverwarming werkt over het algemeen vele malen efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en u flink kosten kunt besparen. 

Comfort en warme voeten 
Doordat de warmte bij de grond blijft, voelt de vloer aangenaam warm aan. Dit zorgt voor extra comfort en heerlijk warme voeten, wat vooral erg prettig is tijdens de koudere maanden. 

De vloerverwarming werkt op lagere temperatuur
Vloerverwarming werkt op lagere temperaturen dan traditionele verwarmingssystemen. Wat niet alleen energiezuiniger is, maar ook de luchtkwaliteit en luchtcirculatie ten goede komt.

Verkoeling in de zomer 
Vloerverwarming en gietvloer kunnen ook worden gebruikt om ruimtes te koelen door koud water door de leidingen te laten circuleren, waardoor ze het hele jaar door een comfortabele temperatuur bieden.

Strakke uitstraling 
Als radiatoren niet meer zichtbaar zijn zorgt dit voor een strakke en minimalistische uitstraling en minder prikkels in uw interieur. 

Onderhoudsgemak
Gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens.

Verbetering van de luchtkwaliteit 
Vloerverwarming draagt bij aan een gezondere luchtcirculatie in huis, wat vooral ook erg gunstig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Minder stofcirculatie 
Doordat er geen luchtcirculatie plaatsvindt zoals bij traditionele verwarmingssystemen met radiatoren, wordt de verspreiding van stofdeeltjes verminderd, dit is extra gunstig voor als u last heeft van allergieën. 

Behoud van de warmte
Gietvloeren hebben uitstekende thermische eigenschappen, waardoor ze langdurig de warmte 
vasthouden en bijdragen aan een stabiele en comfortabele binnentemperatuur.

 

·       Enigszins beperkte ontwerpopties
In vergelijking met andere vloermaterialen zoals beton of laminaat, kunnen gietvloeren minder variatie bieden in kleuren en texturen.

·        Krasgevoelig
Gietvloeren kunnen gevoelig zijn voor krassen, vooral bij gebruik van scherpe voorwerpen of zware meubels zonder bescherming.

·        Lange installatie

De installatie van de vloerverwarming en gietvloer kan veel tijd in beslag nemen, vooral als er voorbereidend werk nodig is, zoals het egaliseren of verwijderen van de ondervloer. Maar ondanks deze langere installatietijd zijn de vele voordelen het wachten zeker waard!

Hoewel vloerverwarming met een gietvloer uitstekend combineert, zijn er wel verschillen in het type gietvloer en de werking van de vloerverwarming. Hieronder ziet u de soorten gietvloeren inclusief een uitleg in hoeverre deze soorten geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming.

Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring