Vloer laten verven

U heeft een plavuizen of houten vloer en u wilt graag een andere uitstraling. Helaas is uw budget niet toereikend voor een nieuwe vloer.

U kunt overwegen om uw vloer een andere “look” te geven door de vloer te behandelen met vloerverf. Het is de ideale manier om tegen geringe kosten uw huidige vloer om te toveren tot eentje die volledig nieuw oogt.

Betonnen vloer afgelakt

Wat kost het om uw vloer te laten verven?

Een betonnen vloer verven in uw woonkamer, garage of winkel is tegenwoordig erg stijlvol. Als u uw betonvloer wilt laten verven dan zitten hier uiteraard kosten aan verbonden.

Wat is de vloer laten leggen kosten eigenlijk van betonvloeren opnieuw in de verf te laten zetten?

Wij zullen u hier in de onderstaande prijzentabel een gemiddeld voorbeeld geven.

WerkwijzeGemiddelde prijs per m²
Reinigingsmiddel (vloer ontvetten)€3,60 per m²
Primer laag aanbrengen (voor de hechting)€3,40 per m²
Betonvloer verf per laag€5,50 per m²
Prijs uurtarief (vakman)Gemiddelde prijs (incl. btw en het materiaal)
Uurtarief€30,-tot aan €40,- per uur
Kostprijs per m² (vierkante meter)€9,- tot aan €22,- per m²

Plavuizen vloer laten verven

Bent u de plavuizen in uw keuken of de tegels in uw badkamer zat? Dan kan u ze natuurlijk vervangen door andere tegels. Dit is vaak wel een flinke klus en niet iedereen heeft zin om daaraan te beginnen.

Daarnaast is tegelwerk vrij kostbaar vanwege het arbeidsintensieve proces en de hoge materiaalkosten.

Gelukkig is er een alternatief. U kan de plavuizen namelijk ook verven. Het verven van plavuizen is een relatief goedkope oplossing om een vloer te voorzien van een fris uiterlijk, zonder alles opnieuw te moeten betegelen.

Wij zullen u hier in de onderstaande prijzentabel een gemiddeld voorbeeld geven.

Vloer oppervlakteGemiddelde kosten
5 m²€70,- tot €180,-
10 m²€135,- tot €350,-
20 m²€280,- tot €700,-

Laminaat vloer laten verven

Heeft u laminaat op de vloer liggen en bent u uitgekeken op de huidige kleur? Dan kunt u ervoor kiezen om de volledige vloer te vervangen, maar u kunt ook het laminaat verven.

Misschien niet de meest voor hand liggende keuze, maar met de juiste techniek is u vloer weer als nieuw.

Wij zullen u hier in de onderstaande prijzentabel een gemiddeld voorbeeld geven.

Werkwijze (Soort klus)Gemiddelde prijs per m² (vierkante meter)
Laminaatvloer verven€5,- tot €15,-
Laminaat leggen€5,- tot €20,-

Keramische tegels laten verven

Voor het schilderen van keramische vloertegels binnen, gebruikt u het best een water gedragen vloerverf en een goede kwaliteit primer. U kunt daarbij kiezen uit een standaard 1-componentverf of een 2-componenten verfsysteem.

Gemiddeld gezien kunt u rekenen op een kostprijs tussen de € 15,- en de € 37,50,- per m² vierkante meter inclusief arbeidsuren en materiaal.

Houten vloer laten verven

Wanneer u uw houten vloer in uw woning gaat opknappen, is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen.

Het schuren, oliën of verven van een houten vloer is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus, maar een klus waar veel vakkennis voor nodig is.

Wij zullen u hier in de onderstaande prijzentabel een gemiddeld voorbeeld geven.

Werkwijze houten vloerGemiddeld prijs per m²
Houten vloer schuren en in de olie zetten€15,- tot €25,-
Houten vloer schuren en in de 1 componenten lak zetten€25,- tot €30,-
Houten vloer schuren en in de 2 componenten lak zetten€30,- tot €35,-
Houten vloer schuren, in speciale colorwash en lak zetten€35,- tot €40,-
Houten vloer Voor & Erna

Welke vloeren kunt u verven?

Natuurstenen: Natuurstenen zijn te verven mits de vloer nog in goede staat is en u deze op de juiste manier voorbereidt. Voor deze vloer kunt u het beste kiezen uit een transparante lak en een dekkende lak. Een transparante lak is puur een coating dat u vloer beschermd tegen vocht en vuil.

Laminaat vloer: Voor het verven van een laminaat vloer gebruikt u het beste een slijtvaste 2 componenten

Houten vloer: De keuze van de verf hangt af van de hardheid van de vloer. Voor harde houtsoorten zoals bijvoorbeeld eiken parket gebruikt u het beste eerst speciale polyurethaan parketlak. Voor zachtere houtsoorten zoals grenen is een vloerlak of vloerverf beter geschikt omdat deze iets flexibeler is dan parketlak.

Betonnen vloer: Wilt u een betonnen vloer schilderen, zorgt u dan ervoor dat de ondergrond perfect schoon en vetvrij is. Een betonnen vloer daar gebruikt u het beste een betonverf voor, u heeft keuzes uit meerdere basiskleuren. Vloerverf heeft meestal een zijdeglans en de oppervlakte is vrij hard van structuur.

Voor het verven van een betonnen vloer is het best goed mogelijk om eerst een 1 componenten water gedragen vloerverf op basis van polyurethaan op basis van epoxy.

Maar wilt u bijvoorbeeld een betonnen garagevloer verven dan is het beter om een 2 componenten verf te gebruiken omdat deze beter is bestand tegen autobanden en chemicaliën.

Keramische tegels: Voor het verven van keramische vloertegels binnen, kunt u het beste een water gedragen vloerverf en een goede primer gebruiken. U kunt daarbij kiezen uit een 1 of 2 componenten verfsysteem. Wordt de vloer zwaar belast dan is het beter om een 2 componentenverf te gebruiken.

Bijna iedere vloer is te verven

Het aanbrengen van vloerverf is mogelijk op diverse vloeren en ondergronden. Uiteraard werken wij als erkende vloerspecialist uitsluitend met hoge kwaliteit coating die zijn waarde heeft bewezen.

Vaak is het gebruik van coating noodzakelijk in verband met de hechting van de uiteindelijke verf.

Als u het vergelijkt met stukadoren dan is het eigenlijk een soort voorstrijkmiddel.

Ook beschikken wij over de specialisten om deze aan te brengen op uw huidige vloer. Uw vloer is dus in goede handen bij ons.

Verven van betonnen vloeren

Bij het verven van een beton vloer zijn er een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Bijvoorbeeld als u een vloerverwarming hebt, deze moet volledig uitgeschakeld zijn zodat u voorkomt dat het verf snel opdroogt een reden hiervan is voorkomt u dat eindresultaat er mooier uitziet zoals u dat wilt.

Daarna kunt u het temperatuur langzamerhand opschroeven zodat het geleidelijk droogt.

Een gepolierd betonvloer vraagt om wat meer aandacht, omdat die zal altijd als eerst gekogeldstraald moeten zodat de verf zich beter gaat hechten en niet dat die na enige tijd zal afschilferen.

De oppervlakte zal eerst afgeschuurd moeten worden.

Een kleine oppervlakte zou u met de hand kunnen afschuren. Voor een grotere oppervlakte kunt u terecht bij de Vloer-Gigant.

Houdt u der wel rekening mee dat het kogelstralen goed en zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Zodat u verzekerd ben van een mooi en perfect eindresultaat.

Een nieuwe betonvloer mag pas geverfd worden als deze volledig is uitgedroogd. (Ongeveer 3 tot 7 Weken) of langer.

Een tip om te controleren of u vloer volledig droog is: U kunt een plakkertje aanbrengen op de vloer en kunt deze na 24u verwijderen.

Merkt u dat tijdens het verwijderen er condens mee komt dan is de vloer nog niet droog genoeg om af te werken met een schilderslaag.

Slaapkamer betonlook geverfd

Vloerverf voor uw specifieke situatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie ontvangen over deze innovatieve oplossing? Wij staan u graag te woord.

Om meer inzicht te krijgen in de kosten kunt u direct een vrijblijvende, scherpe offerte aanvragen.

Wij vertellen u dan wat de kosten zijn en hoe wij dit in uw specifieke situatie kunnen toepassen.

Vergeet u daarom ook niet bij de omschrijving aan te geven, het aantal vierkante meters (m²), het huidige materiaal van uw vloer en welk effect u wenst te bereiken.

Na ontvangst van uw offerte aanvraag heeft u binnen maximaal 2 werkdagen een kostenspecificatie in uw mailbox.

Uw vloer verven met vloerverf, de expertise van de Vloer-Gigant.

Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring