Eerst je vloer laten leggen of keuken plaatsen?

Vloer laten leggen: Eerst de basis, dan het koken!

De laatste tijd krijgen wij steeds meer aanvragen van jongere die hun eigen huis (laten) bouwen of verbouwen. Geweldig! Maar hier blijkt één grote vraag te zijn: moet je eerst de vloer laten leggen of eerst de keuken plaatsen? Maak je geen zorgen, wij helpen je verder. In deze blogpost gaan we het hebben over de volgorde van het leggen van de vloer en het installeren van de keuken. We laten je zien waarom het belangrijk is om eerst een sterke basis te leggen en hoe je jouw droomhuis naar een hoger niveau kunt tillen. Dus laten we beginnen!

Een solide basis is essentieel

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede ondergrond is. Het vormt de basis van je hele keuken en bepaalt de sfeer voor de rest van je huis. Dus waarom zou je eerst de vloer laten leggen? Nou, hier zijn een paar goede redenen:

Stabiliteit en uniformiteit

Als je eerst de vloer aanpakt, zorg je ervoor dat alles stevig en stabiel is. Geen wiebelende keukenkasten meer en geen gedoe met apparaten die verschuiven. Gewoon een solide fundering waarop je kunt bouwen.

Bescherming van je keuken

Bij het leggen van de vloer kan er wat rommel ontstaan, zoals zware tegels, lijm en scherp gereedschap. Door eerst de vloer te leggen, bescherm je je keuken tegen mogelijke schade. Geloof ons, dat bespaart je een hoop gedoe en geld.

Bijpassende stijl

Het mooie van het eerst leggen van de vloer is dat je daarna de perfecte keuken kunt uitkiezen die erbij past. Je kunt de vloer kiezen op basis van jouw stijlvoorkeuren en vervolgens de keuken daarop afstemmen. Zo creëer je een harmonieus geheel waar je trots op kunt zijn.

Maar wacht even! Wat als je al een geweldig idee hebt voor je keukenontwerp? Is het dan beter om eerst de keuken te plaatsen? Laten we daar ook eens naar kijken.

Flexibiliteit staat voorop

Oké, we begrijpen het. Soms heb je al een idee hoe jouw droomkeuken eruit moet zien. In dat geval kan het plaatsen van de keuken vóór het leggen van de vloer ook voordelen hebben:

Ontwerpvrijheid

Door eerst de keuken te plaatsen, kun je daarna de vloer kiezen die perfect bij jouw keuken past. Zo kun je je eigen unieke stijl creëren en ervoor zorgen dat alles perfect bij elkaar past.

Gemakkelijke toegang

Soms moeten delen van de vloer vervangen of aangepast worden, zoals leidingen of bedrading. Als de keuken er al staat, heb je veel gemakkelijker toegang tot deze onderdelen en zijn reparaties een stuk eenvoudiger.

Vloer-laten-leggen

Conclusie

Dus wat is nu de beste volgorde? Je vloer laten leggen of je keuken plaatsen? Over het algemeen raden we aan om te beginnen met het leggen van je vloer. Het zorgt voor een solide basis, beschermt je keuken en creëert een stijlvolle harmonie. Maar als je al een duidelijk beeld hebt van je keukenontwerp, kun je ook eerst de keuken plaatsen en daarop de vloer leggen. Het belangrijkste is dat je doet waar jij je prettig bij voelt en uiteindelijk een geweldige plek creëert waar je kunt genieten en helemaal jezelf kunt zijn. Veel succes en plezier met het bouwen van jouw droomhuis!

Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring