Vloerentrend 2023

Vloerentrend duurzame vloer materialen 2023

Intro: Met het nieuwe jaar in volle gang, is het tijd om te kijken naar de vloerentrends die het interieur van 2023 domineren. Naast stijlvolle keuzes, is duurzaamheid een belangrijke overweging geworden bij het selecteren van vloermaterialen. Daarnaast speelt de kleur van de vloer een grote rol bij het creëren van een warme en uitnodigende sfeer. In dit artikel ontdek je de vloerentrends van 2023, waarin duurzame vloer materialen, warme kleuren en PVC-vloeren samenkomen voor een prachtig interieur.

Duurzame vloer materialen

Duurzaamheid staat centraal in 2023. Eco-vriendelijke vloermaterialen, zoals bamboe, kurk, gerecycled hout en milieuvriendelijke tegels, winnen aan populariteit. Deze materialen worden geproduceerd met respect voor het milieu en zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen. Ze bieden niet alleen een mooie esthetiek, maar dragen ook bij aan een duurzamere levensstijl.

Warme kleuren

In 2023 worden warme kleuren een dominante trend in vloerontwerp. Denk aan aardetinten, zoals terracotta, karamelbruin, diep roestig oranje en warme grijstinten. Deze kleuren creëren een gezellige en rustgevende sfeer in huis. Ze kunnen worden gecombineerd met natuurlijke materialen en texturen om een harmonieuze en uitnodigende omgeving te creëren.

PVC vloeren

PVC-vloeren blijven in 2023 een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, waaronder realistische hout- en steenlooks. Ze bieden ook voordelen zoals waterbestendigheid, eenvoudig onderhoud en geluidsabsorptie. Een opmerkelijke ontwikkeling binnen de PVC-vloerindustrie is de opkomst van de EVC-vloer (Enhanced Vinyl Composition). EVC-vloeren zijn 100% recyclebaar en hebben een verminderde ecologische voetafdruk. Deze vloeren maken gebruik van geavanceerde technologieën om de duurzaamheid te verbeteren en bevatten geen schadelijke stoffen zoals ftalaten. Met de EVC-vloer kun je niet alleen genieten van de voordelen van PVC, maar ook bijdragen aan een circulaire economie door te kiezen voor een vloer die volledig recyclebaar is.

Combinatie van Duurzaamheid, Warme Kleuren en PVC

Een prachtige manier om de trends van duurzaamheid, warme kleuren en PVC te combineren, is door te kiezen voor PVC-vloeren met warme en natuurlijke kleuren. Denk aan rijke houtlooks in karamelbruin of warme grijstinten die de schoonheid van hout combineren met de voordelen van PVC. Deze vloeren geven een warme en gezellige uitstraling aan elke ruimte, terwijl ze ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn.

Conclusie

Bij het kiezen van vloeren in 2023 is duurzaamheid een belangrijk aspect geworden. Met duurzame vloer materialen zoals bamboe, kurk en gerecycled hout kun je een positieve impact hebben op het milieu. Daarnaast zorgen warme kleuren, zoals terracotta en karamelbruin, voor een uitnodigende sfeer in huis. PVC-vloeren bieden op hun beurt duurzaamheid, veelzijdigheid en eenvoudig onderhoud. Door warme kleuren te combineren met PVC-vloeren, kun je een prachtige en duurzame vloer creëren die perfect past bij jouw interieur. Met deze trends ben je goed op weg naar een eigentijds en milieubewust vloerontwerp in 2023.

Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1993 zette Jouke de Groot de Vloer-Gigant B.V. op. Het Amsterdamse vloerenbedrijf groeide uit naar een succesvol bedrijf.
Bereken uw prijs
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring